Rafael van der Vaart blij met transfer van zoon Damián: 'Een gevoel van opluchting'

door Bram Bark 34

Bron Radio 538

Rafael van der Vaart blij met transfer van zoon Damián: 'Een gevoel van opluchting'

door Bram Bark 34

Bron Radio 538

Laatst geüpdatet

Rafael van der Vaart is blij met de transfer van zoon Damián naar Ajax, zo vertelt hij bij Radio 538. Damián komt over van Esbjerg fB en sluit in Amsterdam aan bij de O18-ploeg. Naast blijdschap heerst er ook opluchting binnen de familie. De transfer hing immers al geruime tijd in de lucht.

'Het is geweldig. Je weet wat hij er allemaal voor doet', begint Rafael. 'Het doet wat met hem, maar ook met ons als ouders. Het is heel mooi.' Rafael gaf ongeveer drie maanden geleden al aan dat de transfer wel goed zou komen. Woensdagmiddag was het dan eindelijk zover: Ajax bevestigde de komst van zoon Damián.

'Hij staat er relaxed in. Hij wil gewoon lekker voetballen', reageert Rafael als het gaat over 'de moeilijke' kanten van het voetbal. 'Het is een onwijs leuke gozer die gewoon plezier wil hebben.' De blijdschap is groot bij de zeventienjarige middenvelder. 'Ajax is zijn droomclub. Dit was voor hem de absolute droomdag en dat kon je ook aan hem zien. Hij straalde van oor tot oor', aldus vader Rafael. 'Er zijn nog veel mensen bij de club die er in mijn tijd ook waren. Hopelijk zorgen ze ervoor dat mijn zoon net zo'n carrière krijgt als ik.'

Gesteggel over transfer naar Ajax

Dat de transfer na veel gesteggel eindelijk rond is heeft tot opluchting geleid binnen de familie Van der Vaart. 'Een gevoel van opluchting. Het duurde zolang. Hij moest al die tijd individueel trainen. Hij gaat daar (De Toekomst, red) ook naar school.' Die periode is nu dus voorbij. Damián heeft een eenjarig contract getekend bij Ajax. 'Hij heeft een week stage gelopen en heeft dat goed gedaan. Hij heeft ze (Ajax, red) overtuigd hem een jaartje op te leiden. Hij speelt ook pas drie jaar bij een profclub. Hij maakt hele grote stappen de laatste jaren, maar er moet nog heel veel verbeterd worden.' Zoon Damián speelde sinds 2020 bij Esbjerg fB.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.