Cocu baalt van tegendoelpunt: 'Dat houdt Ajax in de wedstrijd'

door Timo Suur 27

Bron NOS

Cocu baalt van tegendoelpunt: 'Dat houdt Ajax in de wedstrijd'

door Timo Suur 27

Bron NOS

Laatst geüpdatet

Phillip Cocu is niet blij met de beslissing van scheidsrechter Dennis Higler om de gelijkmaker van Davy Klaassen goed te keuren, zo vertelt hij in gesprek met de NOS. Ajax won met 1-2 van Vitesse, maar na afloop werd de Vitesse-trainer gevraagd naar het buitenspelmoment bij de 1-1 van de middenvelder.

Bij een vrije trap van aanvoerder Dusan Tadić stond Klaassen in buitenspelpostitie, maar omdat de bal via Vitesse-speler Nicolas Isimat-Mirin kwam, bleef de gelijkmaker staan. Cocu kan zich niet vinden in de keuze van de arbitrage. 'Hetgeen wat aan mij knaagt is die eerste goal van Ajax, want in mijn ogen is dat buitenspel. Ajax haalde daar voordeel uit een buitenspelsituatie. Dat was wel even slikken voor ons', zo zegt de trainer over de gelijkmaker.

De oefenmeester denkt dat Ajax door deze goal van Klaassen in de wedstrijd bleef, want Vitesse kwam zelfs nog op voorsprong tegen de Amsterdammers door een rake kopbal van Marco van Ginkel. 'Ik denk dat we er echt een wedstrijd van gemaakt hebben. We komen goed op voorsprong, maar dan valt de gelijkmaker te snel. Dat houdt Ajax in de wedstrijd. Ik weet zeker dat als we de rust hadden gehaald met een voorsprong, dat zij onrustig zouden worden.'

Cocu baalt van het tweede doelpunt

Waar de gelijkmaker in de ogen van Cocu erg ongelukkig was voor Vitesse, werd de 1-2 van Edson Álvarez slecht verdedigd door de Arnhemmers. 'Die tweede goal is veel kwalijker vanuit onze situatie. We staan georganiseerd, iedereen heeft zijn dekkers. In dit geval was het Sondre (Tronstad, red.) die moest dekken. Er is altijd wel een mandekker bij ons, maar hij liet zich verrassen. Dat mag natuurlijk niet gebeuren.'

Ajax had een lastige middag in Arnhem, maar wist uiteindelijk toch met 1-2 te winnen door goals van Klaassen en Álvarez. Door deze overwinning zitten de Amsterdammers nog volop in de titelstrijd. Ze staan drie punten achter op Feyenoord. De twee aartsrivalen treffen elkaar op 19 maart in de Johan Cruijff ArenA.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.