Buitenlandse media zien Ajax winnen: 'Ajax herontdekte de smaak van de overwinning'

door NielsOpdam 5

Bron Buitenlandse media

Buitenlandse media zien Ajax winnen: 'Ajax herontdekte de smaak van de overwinning'

door NielsOpdam 5

Bron Buitenlandse media

Laatst geüpdatet

Ajax heeft donderdagavond voor het eerst sinds augustus weer eens gewonnen (2-0 van FC Volendam) en dat is ook in het buitenland niet onopgemerkt gebleven. In de buitenlandse media wordt er vrijdag volop geschreven over 'de smaak van de overwinning' en in Duitsland gaat de aandacht naar Diant Ramaj.

Het Spaanse Marca kopt met 'Ajax boekt eerste overwinning in tien wedstrijden'. 'Ajax Amsterdam heeft een gigantische stap gezet om uit de institutionele en sportieve crisis te komen, die de club op de laatste plaats in de competitie en ook op de laatste plaats in de Europa League-poule hield', schrijft het Spaanse medium daags na de overwinning van Ajax.

'Ajax Amsterdam wint, drie maanden na de laatste overwinning', luidt de titel van het artikel van L'Équipe. Het Franse medium refereert daarmee aan de laatste Eredivisie-overwinning op 12 augustus tegen Heracles Almelo. 'Ajax Amsterdam herontdekte donderdagavond de smaak van de overwinning tegen FC Volendam en verlaat de degradatiezone.' L'Équipe schrijft verder over een duel tussen 'twee degradatieploegen' en heeft een 'opmerkelijk' feitje in petto. 'Ajax hield voor het eerst sinds 3 september de nul (0-0 tegen Fortuna Sittard).'

'Ontketende Bergwijn en redder Ramaj: Ajax kan nog winnen'

In Duitsland schrijft Kicker: 'Ontketende Bergwijn en redder Ramaj: Ajax kan nog winnen'. Uiteraard weet het Duitse medium ook dat Ajax al een lange tijd niet gewonnen had. 'Tegen Volendam liet de Nederlandse recordkampioen vanaf het begin geen twijfel bestaan, beloonde zichzelf na rust, maar had het daarna ook ex-Frankfurt-speler Ramaj in doel nodig, voordat Joker Akpom de beslissing bracht.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.