Brobbey verkozen tot Ajacied van het Jaar, Hato wint prijs voor Talent van het Jaar

door Jon van Dam 15

Bron AS

Brobbey verkozen tot Ajacied van het Jaar, Hato wint prijs voor Talent van het Jaar

door Jon van Dam 15

Bron AS

Brian Brobbey en Jorrel Hato zijn na het gewonnen duel van Ajax met Almere City in de prijzen gevallen. Brobbey werd namens de Supportersvereniging Ajax verkozen tot Ajacied van het Jaar, terwijl Hato werd benoemd tot grootste talent van dit seizoen.

Leden van de Supportersvereniging Ajax konden gedurende het seizoen na elke wedstrijd stemmen op hun Ajacieden. Al enkele speelrondes voor het einde was duidelijk dat Brobbey de competitie ruimschoots zou gaan winnen. Momenteel staat de topschutter van Ajax, die dit seizoen in de Eredivisie goed was voor achttien goals en acht assists, op 59 punten. Hato en Steven Berghuis delen de tweede plaats met ieder 21 punten.

Fabian Nagtzaam, directeur-bestuurder van de Supportersvereniging Ajax, reikte zondag in de Johan Cruijff ArenA de Rinus Michelstrofee uit aan Brobbey. De spits volgt daarmee Steven Berghuis op, die de prijs won in het seizoen 2022/23.

Hato door technische staf verkozen tot Talent van het Jaar

Ook Brobbey's teamgenoot Jorrel Hato viel zondagmiddag in de prijzen. De jonge verdediger, die dit seizoen zijn absolute doorbraak beleefde in Ajax 1, legde beslag op de Marco van Bastentrofee. Hato werd door de technische staf gekozen als grootste talent van de Amsterdammers. Hato speelde dit seizoen elk Eredivisie-duel en miste geen minuut. Echter zal hij door zijn gele kaart tegen Almere City de laatste wedstrijd tegen Vitesse aan zich voorbij moeten laten gaan.

Dit seizoen speelde Hato naast 33 Eredivisie-duels ook twaalf duels in Europees verband, verdeeld over de Europa League en Conference League. Ook kwam de linkspoot tijdens een bekerduel in actie. Hato had nog meer succes te vieren, want hij debuteerde in november 2023 voor het Nederlands elftal.

Hato komt vanzelfsprekend in een lijstje met mooie namen te staan. De verdediger, die dit seizoen zowel als centrumverdediger als linksback speelde, volgt onder meer Kenneth Taylor, Jurriën Timber, Ryan Gravenberch en Matthijs de Ligt op.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.