Blind sprak met Ajax: 'Mislintat gaf aan een niet gelijke concurrentiestrijd te zien'

door Bart Veenstra 93

Bron Ajax Life

Blind sprak met Ajax: 'Mislintat gaf aan een niet gelijke concurrentiestrijd te zien'

door Bart Veenstra 93

Bron Ajax Life

Laatst geüpdatet

Daley Blind had in de afgelopen zomer niet het idee dat Ajax in hem een speler zag die de concurrentiestrijd moest aangaan. De ervaren kracht sprak met de Amsterdamse club, maar van een nieuwe terugkeer kwam het niet, zo vertelt hij in een interview met Ajax Life. Inmiddels speelt Blind bij Girona en met die club speelt hij vooralsnog mee om de Spaanse landstitel.

Blind vertrok een jaar geleden bij Ajax, waarna hij voor een halfjaar onder contract stond bij Bayern München. In de zomer sprak Blind opnieuw met Ajax. 'Dat was met mijn zaakwaarnemer (Kees Vos, red.), mijzelf en op dat moment Sven Mislintat. Het kwam meer vanuit ons, had ik het idee', zegt Blind. 'Ik wist vorige winter dat ik maar voor zes maanden bij Bayern München ging tekenen, zodat ik rustig kon nadenken over mijn toekomst. Het oorspronkelijke plan was mijn loopbaan afsluiten bij Ajax. Misschien was een terugkeer naar Ajax mogelijk.'

Zover kwam het niet en Blind legt kort uit waarom dat niet doorging. 'Mislintat zei vrijwel direct dat ik dan terug zou komen in een mentorrol, waarmee hij aangaf niet een gelijke concurrentiestrijd te zien', aldus Blind, die al snel in de zomer voor Girona koos. Bij die club heeft hij het uitstekend naar zijn zin en een snel vertrek lijkt dan ook zeker niet aan de orde.

'Als Ajax belt, denk ik daarover na en serieus ook'

'Het staat niet in de planning hier komende zomer te vertrekken', zegt Blind dan ook. 'Als we geen Europees voetbal halen, zou ik ook willen blijven, Ik heb het hier naar mijn zin. Mijn gezin ook en we spelen leuk voetbal', aldus Blind, die de deur voor Ajax altijd op een kier houdt. 'Waar ter wereld ik ook zit, als Ajax belt, denk ik daarover na en serieus ook. Dat heeft niks met Girona te maken, mijn Ajax-gevoel zal altijd borrelen.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.