Blind blikt terug: 'Het idee dat ik niet meer van Ajax zou zijn, was een beangstigend gevoel'

door Cristian de Jong 29

Bron SEG Stories

Blind blikt terug: 'Het idee dat ik niet meer van Ajax zou zijn, was een beangstigend gevoel'

door Cristian de Jong 29

Bron SEG Stories

Laatst geüpdatet

Daley Blind heeft een boekje opengedaan over zijn beginperiode bij Ajax. De verdediger speelde in het seizoen 2009/10 op huurbasis bij FC Groningen. Blind draaide daar een goed halfjaar, de Groningers haalden de play-offs en liepen daarin een Europees ticket net mis. Blind geeft tekst en uitleg waarom hij toen niet de definitieve overstap naar het noorden van het land maakte.

'Ik ben heel blij dat ik toen die stap naar Groningen heb gezet. Ook daar hadden we toen een topjaar', begint Blind in de podcast van zaakwaarnemersbureau SEG. 'Voor mij was dat ook een soort wake-up-call.' Ondanks de successen wilde de geboren Amsterdammer niet definitief de stap maken naar de Groningse club. 'Ik weet nog dat ik dacht: hier wil ik eigenlijk niet zijn. Ik was daar op dat moment om mezelf te ontwikkelen, maar ik wilde niet in dat stadion blijven. Ik wilde naar een groter stadion. Ik wilde niet in die kleedkamer zitten, maar terug naar de kleedkamer van Ajax. Bij Ajax was alles toch net iets beter.'

'Groningen en Heerenveen hebben een poging gedaan om mij definitief over te nemen'

Zodoende keerde Blind terug bij Ajax in de hoop nu wel regelmatig minuten maken. Echter bleven de kansen die hij kreeg gering in Amsterdam. Blind gaat verder: 'Na Groningen kwam ik terug bij Ajax en toen speelde ik ook niet. In het eerste halfjaar hebben Groningen en Heerenveen een poging gedaan om mij definitief over te nemen', aldus Blind.

Waar Blind een transfer weg van Ajax niet zag zitten, dacht vader Danny hier anders over. 'Hij zei: misschien moet je dat wel doen, want je komt hier niet aan de bak en je hebt laten zien dat je het niveau gewoon aan kan. Als je daar een paar jaar goed speelt, dan kun je weer een stap maken.' Blind junior besloot uiteindelijk op zijn eigen gevoel af te gaan. 'Het idee dat ik niet meer van Ajax zou zijn, dat was eigenlijk een soort van beangstigend gevoel.'

Bij de aanstelling van Frank de Boer kwam Blind dan eindelijk regelmatig aan speelminuten, een grote boost in zijn carrière. 'Ik bleef gewoon zitten en wachten op mijn kans. Uiteindelijk kwam die met Frank de Boer.' Tijdens zijn Ajax-tijd onder De Boer wist Blind in drieënhalf jaar tijd vier landstitels en een Johan Cruijff Schaal te veroveren. In de zomer van 2014 vertrok de Amsterdammer naar Manchester United.

Meld je hier aan voor de EK-poule van Ajax Showtime en win mooie prijzen!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.