Blind keert graag terug bij Ajax: 'Het liefst had ik daar nu nog gezeten'

door Cristian de Jong 149

Bron SEG Stories

Blind keert graag terug bij Ajax: 'Het liefst had ik daar nu nog gezeten'

door Cristian de Jong 149

Bron SEG Stories

Laatst geüpdatet

Daley Blind vindt het nog altijd jammer dat hij Ajax heeft verlaten in het seizoen 2022/23. De verdediger verliet de Amsterdamse club voor een avontuur bij het grote Bayern München, nadat hij voelde dat hij niet meer gewaardeerd werd bij Ajax. Na een korte periode in Duitsland speelt de international van Oranje nu bij Girona in Spanje.

In de podcast van zaakwaarnemersbureau SEG vertelt Blind nog altijd een Ajax-hart te hebben. De voormalig Ajacied geeft aan zich dus niet meer gewaardeerd te hebben gevoeld in Amsterdam, waardoor hij zich genoodzaakt voelde te vertrekken. 'Maar dat heeft niet te maken met Ajax zelf', vertelt Blind. 'Dat heeft te maken met individuen op dat moment. Maar de club Ajax zit nog steeds diep in mijn hart. En daar ga ik het liefst ooit nog naar terug.'

Blind blijft, ondanks de recente successen bij zijn huidig werkgever Girona, een echte Ajacied en zal dus ook graag terugkeren. 'Het liefst had ik daar continu nog gezeten.' De verdediger behaalde dit seizoen Champions League-voetbal met Girona. Iets dat niemand vooraf had kunnen voorspellen. Blind wist dat het een risico zou zijn om te tekenen bij de Spaanse club. 'Dat het zo zou lopen dit seizoen, had niemand voorspeld.'

Contract Blind bij Girona

Samen met zaakwaarnemer Kees Vos dwong Blind een clausule af in zijn contract bij Girona. 'Ja, wat als we degraderen? Er moet iets staan dat ik dan wel weg kan. Dat zijn wel dingen waar je het over hebt', vervolgt Blind. 'Kees zei toen: nee, we zetten er gewoon een Champions League-clausule in. Dan zeg je: Oké Kees, is goed. Dat is dan wel mooi en grappig dat het achteraf dan ook gebeurt', vertelt de mandekker verder.

Girona heeft al haar competitiewedstrijden al gespeeld. De ploeg van Blind eindigde uiteindelijk op een knappe derde positie. Alleen grootmachten FC Barcelona en Real Madrid behaalden meer punten dan Girona. Uiteindelijk kwam Blind in 34 competitiewedstrijden in actie, waarin hij eenmaal wist te scoren en twee keer aangever was.

Meld je hier aan voor de EK-poule van Ajax Showtime en win mooie prijzen!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.