'Bijna dagelijks meldt zich Europese grootmacht voor Brobbey; antwoord van Ajax steevast 'nee''

door Bart Veenstra 70

Bron De Telegraaf

'Bijna dagelijks meldt zich Europese grootmacht voor Brobbey; antwoord van Ajax steevast 'nee''

door Bart Veenstra 70

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Brian Brobbey blijkt goed in de markt te liggen, zo meldt De Telegraaf vrijdagmiddag. De krant schrijft dat bijna dagelijks een Europese grootmacht zich in Amsterdam meldt. Het antwoord van Ajax is steevast 'nee'.

Ajax zou volgens meerdere Nederlandse media Wout Weghorst willen halen. Hij moet op termijn de vervanger worden van Chuba Akpom, die pas na 1 augustus verkocht zal mogen worden. Dit omdat Akpom mogelijk nodig is tijdens de return van het tweeluik in de tweede voorrondes van de Europa League en Weghorst vanwege het EK mogelijk niet eerder beschikbaar zal zijn.

Meld je hier aan voor de EK-poule van Ajax Showtime en win mooie prijzen!

Binnen en rondom Ajax wordt benadrukt dat de mogelijke komst van Weghorst geen invloed zal hebben op de positie van Brobbey. De spits heeft namelijk te horen gekregen dat hij in principe niet mag vertrekken en dat blijft zo, aldus de krant. 'Bijna dagelijks meldt zich in Amsterdam een Europese grootmacht voor het 22-jarige toptalent, maar het antwoord van de club is steevast "nee",'

Brobbey blijft eerste spits van Ajax

Bij een mogelijke transfer van Weghorst zal Brobbey bij Ajax de eerste spits blijven óf met de aankoop gaan samenspelen. 'De marktwaarde van de huidige nummer negen van Ajax, die nu tussen de 60 en 80 miljoen euro wordt geschat, deels laten verdampen door hem op de bank te zetten, is onder de huidige financiële omstandigheden het domst denkbare', schrijft De Telegraaf. De krant denkt mogelijk al aan Antony-achtige bedragen als Brobbey op het EK trefzeker zal zijn.

Brobbey zelf sprak met Ajax Life over het nieuws dat hij niet mag vertrekken bij Ajax. 'Ik sprak kort met Marijn Beuker', zei de Amsterdammer. 'Hij vertelde me wat de plannen en de veranderingen binnen Ajax gaan worden. Tegen mij is niets gezegd, wel tegen mijn zaakwaarnemer. In principe mag ik niet weg. We gaan het meemaken.'

Bestel het nieuwe Ajax-uitshirt in de Ajaxshop!

Wil jij aanspraak maken op een EK-welkomstbonus tot wel 100 euro? Schrijf je nu in! Alleen voor nieuwe spelers. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.