Bergwijn verschijnt op training en lijkt fit voor Go Ahead Eagles-uit

door Jesse ter Haar 16

Bron Twitter

Bergwijn verschijnt op training en lijkt fit voor Go Ahead Eagles-uit

door Jesse ter Haar 16

Bron Twitter

Laatst geüpdatet

Steven Bergwijn lijkt fit genoeg voor Go Ahead Eagles, zo blijkt uit beelden van Ajax op Twitter. De buitenspeler verscheen vrijdag 'gewoon' op de training en dat terwijl hij de interlandperiode nog vanwege een knieblessure aan zich voorbij moest laten gaan.

Zodoende lijkt John Heitinga zich geen zorgen te hoeven maken over de inzetbaarheid van Bergwijn in Deventer. Op de beelden van Ajax is namelijk te zien dat de buitenspeler voluit traint. De aanvaller is sinds de aanstelling van Heitinga als hoofdtrainer van Ajax 1 steevast de linksbuiten van de Amsterdammers.

De blessure waarmee Bergwijn te kampen had, hield hij over aan De Klassieker (2-3 nederlaag). Hij viel geblesseerd uit en moest daarom de interlands tegen Frankrijk (4-0 nederlaag) en Gibraltar (3-0 zege) aan zich voorbij laten gaan. Naast Bergwijn moest ook oud-Ajacied Frenkie de Jong de interlandperiode aan zich voorbij laten gaan.

Enkele dagen voor de genoemde Klassieker liet Heitinga zich nog uit over de stijgende lijn in de vorm van Bergwijn. De oefenmeester kreeg hem weer deels aan de praat, maar wil daarvoor niet te veel credits op zich nemen. 'Stevie heeft het vooral zelf gedaan. Ik kende hem niet, maar ik heb in het gesprek aan hem gevraagd waar hij tegenaan loopt en hoe we hem kunnen helpen. Hij moet hard blijven werken en dan ben ik ervan overtuigd dat hij het verschil kan maken.'

Go Ahead Eagles - Ajax

Zondag moeten Bergwijn en de zijnen zorgen voor een positief resultaat tegen Go Ahead Eagles. De Amsterdammers nemen het om 12.15 uur op tegen de club uit Deventer. Ajax kent een achterstand van zes punten op koploper Feyenoord en dus kan elke misstap cruciaal zijn. Tegelijkertijd volgt nummer drie PSV op slechts twee punten, dus ook de tweede plaats is nog allesbehalve een zekerheid. Die plek is voor de club wel van belang, want anders wordt er naast Champions League-voetbal gegrepen. Als nummer twee van de Eredivisie heeft Ajax volgend seizoen recht op een plek in de voorrondes.

Verwacht jij dat Ajax op bezoek bij Go Ahead Eagles met 0-3 weet te winnen?

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.