Berghuis over Van Boekel: 'Hij miste aardige tackle op scheenbeen van Hlynsson'

door NielsOpdam 71

Bron Voetbal International

Berghuis over Van Boekel: 'Hij miste aardige tackle op scheenbeen van Hlynsson'

door NielsOpdam 71

Bron Voetbal International

Steven Berghuis vindt dat scheidsrechter Pol van Boekel de harde tackle op Kristian Hlynsson miste, zo vertelt de spelmaker op een persconferentie, geciteerd door Voetbal International. De Amsterdammers wonnen woensdagavond na de resterende tien minuten met 2-3 van RKC Waalwijk.

Hlynsson werd onderuit gehaald door Yassin Oukili. De RKC’er maakte een sliding en kreeg een gele kaart. 'Voor mijn gevoel miste hij nog een aardige tackle op het scheenbeen van Kristian Hlynsson. Hij is oké, maar heeft wel een flinke wond', vertelt Berghuis over de sliding op de IJslander. De Ajacied was sowieso niet erg te spreken over de arbiter. 'Er was één moment dat de scheidsrechter voor een achterbal floot, terwijl het écht een corner was. Ik had het gevoel dat hij dat deed om het zichzelf makkelijk te maken.'

'Het was al drie, vier minuten in de hoek aan de gang', vervolgt Berghuis zijn verhaal over het bewuste moment. 'Ik had echt het gevoel dat hij dacht: achterballetje, dan zijn we hier weg.' De rechtsbuiten zag dat Ajax in de voorbereiding een voordeel had ten opzichte van RKC Waalwijk. 'Zij konden niet meer wisselen. Daardoor kon je de namen al invullen. Daar konden we ons op instellen.'

'Brobbey deed het goed in de hoek'

'Verder moesten we er vooral alles aan doen om geen tegendoelpunt te krijgen. We moesten slim met de tijd omgaan. De trainer noemde dat gamemanagement. Iemand als Brobbey kan zijn lichaam dan geweldig gebruiken. Hij deed het goed in de hoek. Ik denk dat hij vier minuten gewonnen heeft', blikt Berghuis terug op de tien minuten in Waalwijk.

Ajax telt met de Ajax Cadeaukalender af tot kerstavond 2023!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.