Berghuis blij met tweede goal: 'Eén keer in de zoveel tijd raak je ‘m zo'

door NielsOpdam 25

Bron Ajax Life; AT5

Steven Berghuis is blij met zijn tweede doelpunt tijdens RKC Waalwijk - Ajax. Dat vertelt de middenvelder op de persconferentie na het duel, geciteerd door Ajax Life. In Waalwijk was Berghuis twee keer trefzeker, ook Brian Brobbey wist twee doelpunten te scoren. De Amsterdammers wonnen uiteindelijk met 1-4.

In de eerste helft schoot Berghuis Ajax op een 0-1 voorsprong, maar toch ging de ploeg met een 1-1 stand de rust in. Na rust schoot Berghuis Ajax op schitterende wijze op 1-2. De Ajax-middenvelder is blij met zijn tweede goal. 'Een RKC’er kopte de bal met hoge snelheid terug. Ik kwam precies uit met m’n stappen. De bal stuitte perfect op. Eén keer in de zoveel tijd raak je ‘m zo. Een bijzondere goal, ik ben er blij mee.'

Het tweede doelpunt van Berghuis was belangrijk voor Ajax. In de eerste helft werden de Amsterdammers soms overlopen door RKC Waalwijk. Volgens de Ajacied klopte het in verdedigend opzicht niet bij Ajax en is dat in de rust besproken. 'Wat er dan wordt gezegd? Dat als we zo doorgaan, we ‘m gaan verliezen. Uiteindelijk ga je door op de inhoud, met behulp van videobeelden. Je kijkt wat je beter moet doen. Op het middenveld kon RKC bijvoorbeeld de diagonale bal spelen. Dan kwamen ze eruit. Dat hebben we opgelost.'

Berghuis zag uitbarsting Schreuder: 'Ik vind het niet zo heel erg'

Afgelopen zondag won Ajax met 7-1 van Excelsior, maar na die overwinning schoot Alfred Schreuder uit zijn slof tijdens de persconferentie. Berghuis zag de beelden en geeft toe dat hij ook weleens fel kan reageren op de media. 'Als je verliest en dan wordt net even de verkeerde vraag gesteld in mijn ogen, dan kan ik ook weleens fel reageren. Daarna ga je als volwassen mensen door. Ik vind het niet zo heel erg', reageert hij tegen AT5.