'Bayern München ziet in Haller opvolger van mogelijk vertrekkende Lewandowski'

door Bart Veenstra 586

Bron BILD

'Bayern München ziet in Haller opvolger van mogelijk vertrekkende Lewandowski'

door Bart Veenstra 586

Bron BILD

Laatst geüpdatet

Bayern München ziet in Sébastien Haller (27) de opvolger van de mogelijk vertrekkende Robert Lewandowski. De Pool, die deze zomer 34 jaar oud wordt en nog maar een contract heeft van één jaar, vertrekt mogelijk deze zomer uit Duitsland en om die reden is Bayern op zoek naar een nieuwe spits.

In de zoektocht naar een nieuwe spits is men uitgekomen bij Haller. Volgens BILD geldt Haller als de 'meest waarschijnlijke' opvolger van Lewandowski. Haller speelde al eens eerder in de Bundesliga. Dat deed hij toen met succes bij Eintracht Frankfurt.

Christian Falk, journalist van BILD, laat in de podcast van het Duitse medium weten dat Bayern zich heeft gemeld bij de zaakwaarnemer van Haller. 'Als ze Lewandowski verliezen, is hij een hele goede vervanger', aldus Falk, die weet dat Haller 'alles' is wat Bayern zoekt. 'Hij is groot, sterk en hij past in het spel van Bayern. Hij is ook betaalbaar. Ik kan het me goed voorstellen.'

Haller speelt sinds de winter van 2021 bij Ajax. Ruim een jaar geleden werd de Frans-Ivoriaanse spits voor zo'n 22 miljoen euro overgenomen van West Ham United. De Engelse club nam hem eerder nog voor vijftig miljoen euro van Eintracht Frankfurt. Dit seizoen was Haller al 33 keer trefzeker voor Ajax. In de Champions League scoorde hij liefst elf keer.

Ajax-enclave bij Bayern München?

Niet alleen Haller, maar ook Noussair Mazraoui en Ryan Gravenberch staan in de belangstelling van Bayern. Mazraoui is na dit seizoen transfervrij, waardoor de Duitse topclub hem gratis kan overnemen van Ajax. Voor Gravenberch wordt wel een transfersom verlangd. De middenvelder heeft nog een contract tot medio 2023 en dus is het aan de clubs om tot een akkoord te komen.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties