'Ajax pokert met transfersom van 23 miljoen euro Gravenberch'

door Bart Veenstra 152

'Ajax pokert met transfersom van 23 miljoen euro Gravenberch'

door Bart Veenstra 152

Laatst geüpdatet

De Telegraaf schrijft dinsdagochtend dat Ajax pokert met de transfersom van Ryan Gravenberch. De middenvelder beschikt over een contract dat afloopt in de zomer van 2023 en om die reden moet Ajax hem in de komende zomer wel verkopen, wil het een transfersom aan hem overhouden.

Zo niet, dreigt een transfervrij vertrek in de zomer van 2023. Het is geen geheim meer dat Bayern München Gravenberch wil overnemen van Ajax, al kent de Duitse club zijn grenzen wat betreft de transfersom die men wil betalen. Bayern München heeft bij Ajax een officieel bod neergelegd van zeventien miljoen euro en maximaal zes miljoen euro aan bonussen. Eerder deed men een bod van vijftien miljoen euro en tien miljoen euro aan bonussen.

Ajax verlangt dertig miljoen euro voor Gravenberch

Ajax op zijn beurt verlangt echter een transfersom van dertig miljoen euro voor Gravenberch. Bayern heeft inmiddels aangegeven niet verder te willen gaan en daarmee komt Gravenberch in een spagaat, zo schrijft De Telegraaf. 'De Amsterdammer, die vanwege het plan dat Bayern met hem heeft alleen naar München wil, is dankbaar voor zijn opleiding en zegt met regelmaat te hopen dat Ajax iets aan hem verdient. 23 miljoen euro vindt hij – voor iemand met een contract tot medio 2023 – een uitstekende prijs.'

Wanneer Ajax niet akkoord gaat met het bod van Bayern, dan is de kans groot dat Gravenberch zijn laatste contractjaar bij Ajax ingaat en in de zomer gratis naar Bayern of een andere club vertrekt. Gravenberch en zijn management (Mino Raiola) hopen echter dat Ajax en Bayern een akkoord bereiken in de komende periode.

Sportbookies had afgelopen weekend 80 procent van de wedtips goed. Bekijk de beste voetbalwedtips van vandaag. Let op: Gokken kan verslavend zijn, speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.