Bakker uitgeroepen tot beste trainer Azerion Vrouwen Eredivisie

door NielsOpdam 12

Bron ESPN

Bakker uitgeroepen tot beste trainer Azerion Vrouwen Eredivisie

door NielsOpdam 12

Bron ESPN

Suzanne Bakker heeft woensdagmiddag de Rinus Michels Award gewonnen. Daarmee werd de oud-trainer van de Ajax Vrouwen uitgeroepen tot de beste trainer van de Azerion Vrouwen Eredivisie. Bakker ontving de prijs tijdens het Nationaal Voetbaltrainers Congres. Alle hoofdtrainers uit het betaald voetbal kiezen de winnaars van de Rinus Michels Awards.

Bestel het nieuwe Ajax-uitshirt in de Ajaxshop!

De Amsterdamse club werd tijdens het afgelopen seizoen geen kampioen, maar wist wel de KNVB Beker te winnen. Bakker maakte daarnaast grote indruk met de campagne in de UEFA Women's Champions League. 'Ik ben enorm vereerd. Het is de eerste keer dat deze trofee wordt uitgereikt voor coaches in de Vrouwen Eredivisie en dat is helemaal terecht. Met Ajax in Europa was een geweldig avontuur. Spelen in de Johan Cruijff Arena, op Stamford Bridge. Dat is bagage die we meenemen in onze rugzak in onze verdere carrière', reageert Bakker bij ESPN.

Inmiddels is Bakker geen trainer meer van de Ajax Vrouwen. Afgelopen winter maakte de club bekend dat haar aflopende contract niet werd verlengd. Onder leiding van Bakker werd Ajax eenmaal landskampioen, won het een keer de KNVB Beker en bereikte het de kwartfinale van de Champions League. Bakker was sinds 2018 actief bij Ajax. Het is nog niet bekend wat haar volgende stap zal zijn.

In Amsterdam is Bakker opgevolgd door Hesterine de Reus. Zij is vanaf dit seizoen de nieuwe coach van de Ajax Vrouwen. De 62-jarige trainer wordt onder meer bijgestaan door assistent-trainer Sonny Silooy. De 62-jarige De Reus tekende een contract tot medio 2026.

Tijdens haar presentatie noemde De Reus het een 'mooie uitdaging' om de Ajax Vrouwen te trainen. 'Het voetbal in mijn eigen land, en met name het vrouwenvoetbal, ligt me dicht aan het hart. Daarnaast is Ajax een mooie club die duidelijk stappen vooruit wil maken', vertelde de trainster destijds op de clubwebsite van de Amsterdamse club.

Bosz uitgeroepen tot beste trainer Eredivisie

Tijdens het Nationaal Voetbaltrainers Congres werden er meer prijzen uitgereikt. Zo won PSV-trainer Peter Bosz de Rinus Michels Award voor beste trainer van de Eredivisie. Het was de tweede keer dat Bosz deze prijs won. In 2017 ging de award ook al naar Bosz, die toen als trainer van Ajax indruk maakte in de Europa League. De Amsterdammers wisten - onder leiding van Bosz - de finale van het toernooi te behalen.

In de Keuken Kampioen Divisie ging de prijs woensdag naar Dick Lukkien, die promoveerde met FC Groningen. Tot slot ontving Vera Pauw, voormalig bondscoach van de Oranje Leeuwinnen, de Rinus Michels Oeuvre Award.


Zet nu in op de EK-wedstrijden! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.