Bakker houdt vertrouwen: 'Er is eigenlijk nog niks aan de hand'

door NielsOpdam 4

Bron NOS

Bakker houdt vertrouwen: 'Er is eigenlijk nog niks aan de hand'

door NielsOpdam 4

Bron NOS

Laatst geüpdatet

Suzanne Bakker vindt de 3-1 nederlaag van de Ajax Vrouwen 'terecht', zo vertelt de trainster na de verliespartij tegen Paris Saint-Germain aan de NOS. De Amsterdammers konden zich woensdagavond plaatsen voor de kwartfinale van de Champions League, maar er werd niet gewonnen in Parijs. Als de Ajax Vrouwen volgende week winnen van AS Roma, dan is de volgende ronde alsnog een feit.

'Het is toch wel teleurstellend, want je speelt altijd voor de winst', reageert Bakker direct na de nederlaag. 'In de eerste helft krijg je, voordat zij de 1-0 maken, twee mogelijkheden. Als je die zelf maakt, wordt het natuurlijk een hele andere wedstrijd. Maar uiteindelijk is het een terechte nederlaag.' De Ajax-trainster zag dat de Fransen fysiek sterker waren. 'Ik vond dat zij heel veel duels wonnen, waardoor ze door konden spelen. En de individuele kwaliteit van Chawinga mag ook wel benoemd worden.'

Volgens Bakker kon men de kwaliteiten van Paris Saint-Germain woensdagavond goed zien. 'In de tweede helft hebben we wel meer de bal dan PSG, maar creëren we geen kansen. We krijgen ook weinig tegen. We konden de bal wel lang houden, maar dan is de volgende stap om ook kansen te creëren.' Ondanks dat heeft Bakker wel vertrouwen in de cruciale thuiswedstrijd tegen AS Roma. 'We hebben volgende week nog een kans. Er is eigenlijk nog niks aan de hand. We moeten leren van deze wedstrijd.'

Kan Leuchter volgende week meedoen? 

In de tweede helft ontbrak spits Romée Leuchter bij de Ajax Vrouwen. Bakker vertelt dat zij 'niet fit genoeg' was om verder te spelen in Parijs. 'Volgens mij had het te maken met een duel in de eerste helft. Ik zal zo wel horen wat de exacte reden is. Of ze volgende week mee kan doen? Daar kan ik nog niks over zeggen', besluit Bakker over Leuchter.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.