Spitse na nederlaag in Parijs: 'Trots op de ploeg en we hebben nog een kans'

door NielsOpdam 5

Bron NOS

Spitse na nederlaag in Parijs: 'Trots op de ploeg en we hebben nog een kans'

door NielsOpdam 5

Bron NOS

Laatst geüpdatet

Sherida Spitse baalt na de 3-1 nederlaag van de Ajax Vrouwen op bezoek bij Paris Saint-Germain, zo vertelt ze na afloop voor de camera van de NOS. Bij een overwinning in Parijs konden de Amsterdammers zich plaatsen voor de kwartfinales van de Champions League, maar dat lukte woensdagavond niet.

'Het was vandaag helaas net niet goed genoeg, met name aan de bal. We werden soms makkelijk van de bal gezet', begint de aanvoerster van Ajax haar verhaal. 'Zij zaten er heel goed op en in de omschakeling zijn zij natuurlijk dodelijk... Het is wel zonde. In de tweede helft creëren we niet heel veel, zij ook niet. We staan wat beter, maar toen stond het ook al 3-1.'

Doordat de Ajax Vrouwen zich konden kwalificeren voor de kwartfinales was de druk hoog. Volgens Spitse maakte dat niet veel uit, omdat het vertrouwen er ook was. 'Maar vandaag was het gewoon net niet goed genoeg. Niet sterk genoeg aan de bal en zij hadden het aardig voor elkaar. Als je niet sterk genoeg aan de bal bent, verlies je hem te makkelijk, waardoor zij in de omschakeling komen... We hebben zelf ook nog een aantal mogelijkheden gecreëerd, met name in de eerste helft. Als we die afmaken, dan wordt het een andere wedstrijd. Zij krijgen drie kansen en die scoren ze.'

'Trots op de ploeg en we hebben nog een kans'

Toch zag de middenveldster ook lichtpuntjes na de nederlaag in de Franse hoofdstad. 'Ze hebben een aantal kansen gekregen, maar niet de hele wedstrijd door. Dat hebben we als ploeg echt wel goed gedaan. De druk zat er soms goed op, dan kunnen ze niet in hun kracht komen. Als je zorgt dat wij de druk goed hebben, dan kunnen ze niet continu de lange bal geven.' Volgende week moeten de Ajax Vrouwen in de Johan Cruijff ArenA winnen van AS Roma om door te gaan. 'Ik ben wel trots op de ploeg en we hebben volgende week nog een kans', besluit Spitse dan ook.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.