‘Antony, Timber en De Ligt potentiële targets van Ten Hag bij Manchester United’

door Thijs Zwagerman 120

‘Antony, Timber en De Ligt potentiële targets van Ten Hag bij Manchester United’

door Thijs Zwagerman 120

Laatst geüpdatet

Ajax-trainer Erik ten Hag beraadt zich volgens The Times op het meenemen van meerdere (oud-)Ajacieden naar Manchester United. Het Engelse medium noemt Antony, Jurriën Timber en Juventus-verdediger Matthijs de Ligt als ‘potentiële targets’ van Ten Hag bij Manchester United.

Of de Engelse grootmacht ook daadwerkelijk concrete interesse in deze spelers heeft of gaat tonen is niet bekend, maar een feit is wel dat Antony en Timber al eerder in verband zijn gebracht met een overgang naar Manchester United. Het duo heeft bij Ajax nog een contract tot respectievelijk 2025 en 2024, maar de aanwezigheid van Ten Hag in Manchester zou natuurlijk een belangrijke rol kunnen spelen in een eventuele transfer.

Ook De Ligt is een goede bekende van Ten Hag, die degene was die De Ligt op achttienjarige leeftijd aanvoerder van Ajax maakte. Onder Ten Hag speelde De Ligt een belangrijke rol in het succesvolle seizoen 2018/2019, waarna de sterke verdediger een toptransfer naar Juventus verdiende. Door de mindere prestaties van die club is het niet ondenkbaar dat De Ligt komende zomer een transfer wil maken.

Engelse lessen

The Times meldt verder dat Ten Hag bezig is om zijn Engels bij te spijkeren, zodat hij zeer beslagen te ijs kan komen zodra hij daadwerkelijk gaat starten als manager van Manchester United. Toch is de kans wel groot dat Ten Hag alsnog een assistent-trainer in zijn staf gaat opnemen die zowel de Nederlandse als de Engelse taal uitstekend beheerst.

‘Ten Hag heeft mensen om zich heen nodig die Nederlands en Engels spreken. Zijn taalvaardigheid gaat vooruit - hij oefent veel en volgt extra lessen - maar hij spreekt het niet vloeiend. Dat zal met de tijd komen, maar een tweetalige assistent kan hem helpen om zijn boodschap over te brengen aan de spelers’, schrijft The Times.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.