Antony officieel speler van Manchester United: 'Ben Ajax voor altijd dankbaar'

door Cristian de Jong 326

Bron Manchester United

Antony officieel speler van Manchester United: 'Ben Ajax voor altijd dankbaar'

door Cristian de Jong 326

Bron Manchester United

Laatst geüpdatet

Antony is officieel speler van Manchester United, zo meldt de club via de officiële kanalen. De rappe Braziliaan tekent een contract voor vijf jaar met een optie op nog een jaar. Antony komt voor 95 miljoen euro, dat met bonussen kan oplopen tot 100 miljoen euro, over van Ajax.

Met Erik ten Hag als huidige hoofdcoach bij de club uit Manchester komt Antony dus een oude bekende tegemoet. 'Voor mij en mijn ontwikkeling was het perfect om onder Ten Hag bij Ajax te voetballen', vertelt Antony. 'De manier waarop hij wil voetballen en zijn coaching brengen het beste in mij naar boven. Ik ben enthousiast over wat hij me heeft verteld over zijn plannen en ambities in Manchester.'

Antony bedankt Ajax voor zijn tijd in Amsterdam en vertelt dat hij klaar was voor een volgende stap. 'Mijn tijd bij Ajax was fantastisch en ik ben de club voor altijd dankbaar voor het vertrouwen, maar ik ben nu klaar voor de volgende uitdaging. Ik kan niet wachten om mijn nieuwe teamgenoten te ontmoeten en Manchester United aan successen te helpen', aldus de rechtsbuiten.

In 2020 kwam Antony over van São Paulo in Brazilië. Samen met Erik ten Hag won de Braziliaan twee keer de Eredivisie. Donderdagavond treed Manchester United op tegen Leicester City. Deze wedstrijd zal Antony aan zich voorbij moeten laten gaan. Zondag tegen koploper Arsenal zou Antony wel beschikbaar moeten zijn.

Bestel het nieuwe derde Ajax-tenue nu in de Ajaxshop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties