'Álvarez kon naar Newcastle United, maar legt zich neer bij langer verblijf bij Ajax'

door Jesse ter Haar 119

Bron De Telegraaf

'Álvarez kon naar Newcastle United, maar legt zich neer bij langer verblijf bij Ajax'

door Jesse ter Haar 119

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Edson Álvarez heeft een langer verblijf bij Ajax zonder enige moeite geaccepteerd, zo vertelt Ajax-watcher Mike Verweij in de voetbalpodcast van De Telegraaf. Newcastle United zou de middenvelder graag willen overnemen van Ajax, maar dat is voor de Amsterdamse club onbespreekbaar.

'Newcastle United zou een bod van 40 miljoen voorbereiden op Álvarez. Hij wordt echt steeds beter en belangrijker voor Ajax, dus ik vind het niet gek dat een club zo’n bedrag voor een Mexicaans international biedt', aldus de verslaggever van de krant. 'Ajax heeft in een vrij vroeg stadium aangegeven dat het onbespreekbaar is. Dat kan morgen weer anders zijn, maar Álvarez legde zich daarbij neer.'

Het betekent niet dat Álvarez de rest van zijn loopbaan bij Ajax zal blijven, maar hij kent zelf momenteel ook andere prioriteiten. 'Hij wil eerst het WK spelen en dan verder kijken. Totdat er morgen een nog hoger bedrag en nog betere persoonlijke voorwaarden worden neergelegd. Dan kan het allemaal weer anders zijn, maar in principe legt hij zich erbij neer dat hij voorlopig nog even bij Ajax speelt.'

Eerder bracht dezelfde krant al naar buiten dat de Mexicaan in de belangstelling zou staan van 'een hele grote club uit Engeland'. Welke club dat was, wist Verweij toen nog niet. Wel kreeg de desbetreffende club toen al te horen dat een verkoop van Álvarez niet bespreekbaar was. Wel bleef het nog even afwachten of Ajax bij dat standpunt zou blijven, want in eerste instantie waren ook Lisandro Martínez en Antony niet te koop.

Álvarez in vorm

Afgelopen weekend kreeg Álvarez veel lof in Nederland. De verdedigende middenvelder speelde een dijk van een wedstrijd tegen FC Utrecht en kreeg daarvoor ook in de media alle lof. Hij werd door De Telegraaf als enige Ajacied opgenomen in het Elftal van de Week, terwijl Henk Spaan uitgebreid aandacht aan hem besteedde in zijn column.

Bestel het nieuwe derde Ajax-tenue nu in de Ajaxshop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.