'Álvarez in concrete belangstelling van "hele grote club uit Engeland", Ajax werkt niet mee'

door Jesse ter Haar 317

Bron De Telegraaf

'Álvarez in concrete belangstelling van "hele grote club uit Engeland", Ajax werkt niet mee'

door Jesse ter Haar 317

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Edson Álvarez staat in de belangstelling van de top van de Premier League, zo vertelt Mike Verweij in de voetbalpodcast van De Telegraaf. Een grote club uit Engeland zou zich zelfs al bij Ajax hebben gemeld, maar de Amsterdammers wensen niet mee te werken.

'Er is geïnformeerd naar Álvarez. Een hele grote club uit Engeland heeft zich gemeld. Ik weet niet welke club het is, maar de Engelse club kreeg te horen dat Álvarez niet te koop is', aldus de sportverslaggever, die niet direct gelooft dat Ajax écht onder geen beding mee wil werken aan een vertrek van de verdedigende middenvelder.

Verweij vertelt immers terecht dat Ajax ook Lisandro Martínez en Antony niet zou willen laten gaan. Martínez is nu speler van Manchester United, terwijl een overstap van Antony naar Manchester ook niet al te ver weg meer lijkt. Manchester United wil doorpakken, terwijl Antony afwezig was op de training van Ajax. Of het bij Álvarez net zo zal lopen, is nog maar de vraag. 'Er zou indicatie gegeven zijn dat ze tientallen miljoenen voor hem overhebben. Ajax zou hebben gezegd dat het pas na het WK bespreekbaar is.'

Timber blijft tot einde seizoen, Kaplan terug naar Turkije

Een andere verdedigend ingestelde Ajacied kwam donderdag in het nieuws. Jurriën Timber verlengde zijn contract bij Ajax tot medio 2025 en ook daarover komt Verweij te spreken. 'Er waren heel veel aanbiedingen. Heel veel interesse vanuit de Engelse top. Hij kiest ervoor om in ieder geval tot het WK in Nederland te blijven en zelfs het seizoen af te maken. Dat heeft hij ook met Ajax afgesproken.'

Op vrijdag wist Ajax zich te verzekeren van de diensten van Ahmetcan Kaplan. Hij moet de vervanger van Perr Schuurs worden, maar is niet per direct inzetbaar. Hij moet het papierwerk nog in orde maken en is daarom alweer afgereisd naar Turkije. Er wordt gesproken over een totaal te betalen transfersom van 9,6 miljoen euro voor de speler van Trabzonspor.

Bestel het nieuwe Ajax-uittenue nu in de Ajaxshop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.