'Als je voor rust met 0-3 voor staat, heeft niemand iets te zeggen'

door Jesse ter Haar 39

Bron NOS

Bron NOS

Davy Klaassen baalt zeer van het 1-1 gelijkspel van Ajax op bezoek bij NEC. De middenvelder was zelf nog verantwoordelijk voor de openingstreffer, maar na vele gemiste kansen gaven de Amsterdammers de wedstrijd na rust nog uit handen.

'Wij missen voor rust veel kansen. Zij krijgen er één en het is een goal', aldus Klaassen in gesprek met de NOS. 'Ik denk dat we onszelf daarin heel veel kunnen verwijten in de eerste helft. We creëren vijf of zes honderd procentjes. Daar moeten er gewoon meer van in. Jasper (Cillessen, red.) pakte vandaag heel veel goede ballen. Alle complimenten aan hem. Als je voor rust met 0-3 voor staat, heeft niemand iets te zeggen.'

De marge was in de rust slechts één, maar enige vrees voor een mindere tweede helft was er bij Ajax niet, zo geeft de routinier aan. 'Zo zit je niet in de kleedkamer. Je zit in de kleedkamer van: als we zo doorgaan, creëren we nog meer en moeten we nummer twee en drie maken. Wij hebben hen in de wedstrijd gehouden en dat moeten we onszelf verwijten.'

Voor de winterstop speelde Ajax ook gelijk tegen Vitesse en FC Emmen, maar toch is het sentiment na afloop van de puntendeling met NEC een behoorlijk stuk anders. 'Qua spel was dit veel beter, maar een gelijkspel voelt altijd als een nederlaag. Tenminste, bij mij. Zo hoort het ook bij Ajax te zijn.'

Klaassen wijst niet naar afwezige Ajacieden

Na de 1-1 van NEC moest Ajax zich dus opnieuw in de wedstrijd knokken. Klaassen voelde dat het nog wel mogelijk was. 'Als je ziet dat je op het einde nog een paar honderd procent kansen krijgt, dan zit het er nog in. Als je spelers mist, ben je altijd gehavend. Alsnog stond er een ploeg op het veld die gewoon van NEC moet winnen. Als we ons als Ajax daarachter gaan verschuilen, dan gaat er iets heel erg mis.'