Al-Ettifaq-directeur Schattorie rekent niet op Bergwijn: 'Voor ons heel moeilijk'

door Bart Veenstra 90

Bron de Volkskrant

Al-Ettifaq-directeur Schattorie rekent niet op Bergwijn: 'Voor ons heel moeilijk'

door Bart Veenstra 90

Bron de Volkskrant

Laatst geüpdatet

Steven Bergwijn lijkt in de winterse transferperiode niet te vertrekken naar Al-Ettifaq. Eelco Schattorie, de Nederlandse technisch directeur van de club uit Saudi-Arabië, spreekt in een interview met de Volkskrant over de geruchten rondom Bergwijn en zijn club.

Bergwijn werd hier en daar gelinkt aan Al-Ettifaq, maar van een overgang lijkt het voorlopig niet te gaan komen. De geruchten over die mogelijke transfer zijn volgens Schattorie ook niet meer dan dat. 'Het wordt voor ons heel moeilijk om dat soort spelers binnen te halen, omdat we al extra hebben uitgegeven. Als hij al naar Saoedi-Arabië gaat, is de kans veel groter dat hij naar een van de topclubs gaat.'

Weinig tot geen financiële ruimte voor komst Bergwijn bij Al-Ettifaq

De Saoedische staat wil de nationale competitie versterken. Voetbal en sport worden in het land gezien als een manier om de economie minder afhankelijk te maken van olie-inkomsten. Bovenop hun eigen budget kunnen clubs dan ook aankloppen bij een comité van de Saoedische voetbalbond. Op basis van de ranglijst van vorig jaar kregen alle clubs een extra potje om nieuwe spelers te kopen. Al-Ettifaq eindigde als zevende en kreeg dus minder geld dan de topclubs, die spelers als Cristiano Ronaldo, Karim Benzema en Neymar konden aantrekken.

Al-Ettifaq haalde Jordan Henderson (Liverpool) en Moussa Dembelé (Olympique Lyon) op, al bleef het daar niet bij. 'Maar in het Midden-Oosten is er dan altijd nog wat wiggle room', zegt Schattorie. 'Op het moment dat dingen niet gaan zoals ze moeten, is er vaak nog wat mogelijk', aldus de directeur, die Georginio Wijnaldum (PSG) en Demarai Gray (Everton) nog naar Saudi-Arabië kon halen. 'Daardoor liggen we nu ver boven het budget dat we eigenlijk uit zouden kunnen geven', zegt Schattorie, die daarmee wil aangeven dat er dus eigenlijk geen financiële ruimte meer is voor de komst van Bergwijn. Ajax zou namelijk zo'n veertig miljoen euro verlangen voor de aanvaller.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.