[Update] 'Ook Premier League-clubs overwegen komst Bergwijn'

door Jon van Dam 716

Bron Voetbal International, Fabrizio Romano

[Update] 'Ook Premier League-clubs overwegen komst Bergwijn'

door Jon van Dam 716

Bron Voetbal International, Fabrizio Romano

Laatst geüpdatet

Steven Bergwijn vertrekt mogelijk komende winter bij Ajax, zo schrijft Voetbal International zaterdagochtend. De Amsterdamse club laat de aanvaller liever niet gaan, maar een transfer is wel realistisch. 'Een transfer naar Saoedi-Arabië, Qatar of de Emiraten behoort nog altijd serieus tot de mogelijkheden en ligt voor januari zelfs in de lijn der verwachting', schrijft het medium.

Afgelopen week meldde de NOS dat Al-Ettifaq zich had gemeld bij Bergwijn voor een mogelijke transfer en de aanvoerder van Ajax zou een winters vertrek niet uitsluiten. Volgens Voetbal International kon de aanvaller afgelopen zomer al vertrekken naar Saudi-Arabië, maar de clubs wilden niet voldoen aan zijn salariseisen.

Het medium schrijft dat Ajax aankomende transferperiode wil investeren in nieuwe spelers en de Amsterdammers willen meer leiderschap aan de selectie toevoegen. Echter zullen daarvoor eerst spelers verkocht moeten worden alvorens de club de transfermarkt op kan gaan. De clubleiding is bereid om mee te denken met Bergwijn en zodoende behoort een winters vertrek tot de mogelijkheden.

'Mensen rondom Bergwijn zijn volop voor hem bezig'

Volgens Voetbal International zijn de mensen rondom Bergwijn volop voor hem bezig om de mogelijkheden in kaart te brengen voor de winter. 'Niet voor niets stapte de vader van Bergwijn recentelijk op het vliegtuig om de transfermogelijkheden te onderzoeken', zo valt er te lezen. 'Met de inkomende transfermiljoenen en het vrijgekomen salaris verschaft Ajax zichzelf flink wat ademruimte. Bergwijn verdient een miljoenensalaris en kostte Ajax een transfersom van 31 miljoen euro, maar heeft het in Amsterdam nooit echt kunnen laten zien.'

Update 14.30 uur (Zondag 5 november) 'Ook Premier-League clubs overwegen komst Bergwijn'

Volgens transferjournalist Fabrizio Romano staat de naam van Ajax-aanvoerder Steven Bergwijn ook op de lijstjes van een aantal clubs uit de Engelse Premier League, dat meldt de journalist op X. Het zou voor Bergwijn een terugkeer betekenen naar de grootste competitie ter wereld. De linksbuiten speelde vanaf januari 2020 voor Tottenham Hotspur, alvorens hij in de zomer van 2022 voor zo'n 31 miljoen euro werd verkocht aan Ajax. Romano bevestigt verder de interesse vanuit Saudi-Arabië: de NOS meldde eerder al dat Al-Ettifaq interesse zou hebben in de international van Oranje. De Italiaan noemt Bergwijn een 'one to watch' voor de komende transferperiode in januari.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.