Driessen denkt dat Ajax van Bergwijn af wil: 'Daar willen ze natuurlijk geld voor hebben'

door Bart Veenstra 104

Bron Vandaag Inside

Driessen denkt dat Ajax van Bergwijn af wil: 'Daar willen ze natuurlijk geld voor hebben'

door Bart Veenstra 104

Bron Vandaag Inside

Laatst geüpdatet

Ajax zou Steven Bergwijn in de winterse transferperiode willen verkopen. Dat heeft Valentijn Driessen, verslaggever van De Telegraaf, dinsdagavond laten weten bij Vandaag Inside. Naar verluidt verlangt de Amsterdamse club een transfersom van veertig miljoen euro voor de aanvoerder.

Presentator Wilfred Genee vraagt of Ajax Bergwijn van de hand wil doen in de winterse transferperiode. 'Dat willen ze natuurlijk wel', geeft Driessen daarop antwoord. 'Daar willen ze natuurlijk geld voor hebben. Wat hij moet opleveren? Veertig miljoen, dat willen ze', aldus de journalist, die zag dat Bergwijn eerder voor een transfersom van ruim 31 miljoen euro werd aangetrokken.

Johan Derksen heeft zo zijn kritiek op de aanvaller van Ajax. 'Dat krijgen ze nooit', doelt hij op de vraagsom van veertig miljoen euro. 'Hij brengt ook niets. Met zijn status mag je verwachten dat hij zijn elftal op sleeptouw neemt. Maar je hoort hem alleen maar mopperen over het feit dat mensen kritiek hebben gehad op zijn aanvoerderschap.'

Bergwijn sprak geruchten over transfer naar Al-Ettifaq tegen: 'Is onzin'

Bergwijn werd vorige week gelinkt aan een mogelijke transfer naar Al-Ettifaq, maar de buitenspeler sprak die geruchten tegenover de NOS al snel tegen. 'Dat is ook onzin. Wat ik zeg: mensen zijn bommetjes aan het gooien. Daar zijn jullie goed in', aldus Bergwijn, die ook klaar is met de kritiek op zijn functioneren als aanvoerder. 'Het is een eer natuurlijk, maar vanaf dag één dat ik die aanvoerdersband heb, zijn jullie er al mee bezig', zei Bergwijn.

'De media komen dan met: Is het wel een goede aanvoerder? Alleen maar bommetjes gooien en onrust creëren', ging de aanvoerder van Ajax verder. 'Maar wat is dan een goede aanvoerder? Zijn jullie erbij als ik in de kleedkamer ben, nee toch? Waarop baseren jullie het dan? Hoe ik in het veld rondloop? Het is de buitenwereld die dat doet en ik ben daar wel een beetje klaar mee. De mensen zijn niet bij wat er er in de kleedkamer gebeurt. Ik denk dat we met zijn allen de captain zijn. Het is maar een aanvoerdersband. Jullie maken het groter dan het is.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.