'Ajax wacht belangrijke week op de transfermarkt'

door Bart Veenstra 977

Bron Fabrizio Romano

'Ajax wacht belangrijke week op de transfermarkt'

door Bart Veenstra 977

Bron Fabrizio Romano

Laatst geüpdatet

Ajax wacht een belangrijke week op de transfermarkt. Transferjournalist Fabrizio Romano verwacht in de komende dagen vorderingen op het gebied van zowel ingaande als uitgaande transfers bij de Amsterdamse club.

Zo zullen er nieuwe gesprekken plaatsvinden voor Steven Bergwijn, aldus de Italiaanse journalist. Volgens Romano staat Tottenham Hotspur - de huidige club van Bergwijn - ervoor open om de aanvaller te verkopen. Het Algemeen Dagblad schreef zondag nog dat Ajax en Tottenham Hotspur er wat betreft een vaste transfersom van 25 miljoen euro 'wel uit' zijn, maar dat er nog wordt onderhandeld over de variabele transfersom.

Daarnaast zou de transfer van Owen Wijndal dichterbij komen. De linksback van AZ staat al langer op het wensenlijstje van Ajax, al lijkt het erop dat de Amsterdammers eerst Nicolás Tagliafico willen verkopen. Voor de Argentijn zou veel interesse zijn, zo meldde Romano zondag nog. Wijndal zelf zou zo'n tien miljoen euro moeten kosten.

Waar ligt de toekomst van Antony en Martínez?

De verwachting is ook dat er deze week nieuwe biedingen komen op Antony en Lisandro Martínez. Voor Antony lijkt vooral Manchester United in de markt te zijn. Eerder schreef De Telegraaf dat Antony minimaal een bedrag van tachtig miljoen euro moet opleveren.

Ook Martínez staat er goed op in het buitenland. Voor de Argentijnse verdediger lijken vooral Arsenal en Manchester United in de markt te zijn. Ook aan Martínez hangt een duur prijskaartje: de verdediger moet zo'n 50 miljoen euro opleveren voor Ajax. Volgens de laatste geruchten zouden zowel Antony als Martínez openstaan voor een transfer naar de Premier League.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties