Ajax Vrouwen winnen opnieuw van PSV en plaatsen zich voor finale Eredivisie Cup

door Brent Tomassen 6

De Ajax Vrouwen hebben ook de return in de halve finale van de Eredivisie Cup tegen PSV weten te winnen. Na de 5-2 zege in Amsterdam wonnen de Ajax Vrouwen in Eindhoven met 1-3 door doelpunten van Chasity Grant (tweemaal) en Lisa Doorn.

Ajax begon sterk in Eindhoven en stond na 16 minuten met 0-2 voor. Grant scoorde na tien minuten de openingsgoal na een assist van Doorn en schoot zes minuten later de bal diagonaal binnen na een goede aanval.

Na rust besliste Doorn de wedstrijd na slap verdedigen van PSV. Even later deed de thuisploeg nog iets terug via Chimera Ripa, maar over twee wedstrijden was de ploeg van trainer Suzanne Bakker dus met 8-3 te sterk voor de tegenstander.

Op Tweede Pinksterdag strijdt de landskampioen tegen nummer twee FC Twente om de tweede prijs van het seizoen. De KNVB Beker werd wel door de vrouwen uit Enschede gewonnen na een zege op de PSV Vrouwen.