Ajax Vrouwen met één been in finale na uithaal tegen PSV

door Gino Haverkamp 6

Ajax Vrouwen met één been in finale na uithaal tegen PSV

door Gino Haverkamp 6

Laatst geüpdatet

De vrouwen van Ajax hebben goede zaken gedaan in de strijd om de Eredivisie Cup, het bekertoernooi in het Nederlandse vrouwenvoetbal. Thuis werd PSV namelijk met 5-2 verslagen. Volgende week vindt de return plaats.

Ajax, dat zich vorige week tot kampioen bij de vrouwen kroonde, speelde voor het eerst sinds dat kampioenschap thuis op De Toekomst. Onder grote belangstelling werd het duel met PSV dan ook gevoetbald. De Ajacieden kwamen goed uit de startblokken. Tiny Hoekstra opende na twee minuten namelijk al de score. Daarna bouwde de ploeg van coach Suzanne Bakker gestaag de voorsprong uit. Bij rust stond het al 4-1 na treffers van Romée Leuchter, Chasity Grant en wederom Hoekstra.

Vlak na rust deed PSV nog wat terug, waardoor de score op 4-2 kwam. De Eindhovenaren wisten echter niet meer voor veel gevaar te zorgen. In de absolute blessuretijd maakte Elisha Kruize er nog 5-2 van.

Daardoor staat Ajax al met één been in de finale van de Eredivisie Cup, al moet er nog wel een terugwedstrijd afgewerkt worden. De Eredivisie Cup werd in het seizoen 2019/20 voor het eerst georganiseerd. Toen won FC Twente. Het jaar erop werd gewonnen door Ajax, dat toen in een soort competitievorm werd afgewerkt. Dit jaar heeft de Eredivisie Cup het principe van een regulier knock-outtoernooi.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.