Gemeente Amsterdam wil Ajax Vrouwen huldigen in de stad

door Bart Veenstra 131

Bron Het Parool

Gemeente Amsterdam wil Ajax Vrouwen huldigen in de stad

door Bart Veenstra 131

Bron Het Parool

Laatst geüpdatet

Amsterdam wil het vrouwenelftal - dat afgelopen zondag kampioen werd - publiekelijk huldigen. Dat meldt Het Parool woensdagmiddag. Burgemeester Femke Halsema heeft daarover inmiddels contact opgenomen met Ajax-directeur Edwin van der Sar.

'Het is geweldig wat onze Ajax Vrouwen hebben gepresteerd en dat verdient feest', is burgemeester Halsema van mening. De Ajax Vrouwen vierden zondag de landstitel nadat er met 1-6 werd gewonnen bij PEC Zwolle. 'Ik heb meteen felicitaties overgebracht.'

Aankomende zondag vindt er in de kantine op Sportpark de Toekomst een bescheiden huldiging plaats. Deze huldiging wordt door Ajax zelf georganiseerd. Halsema heeft - met wethouder sport Sofyan Mbarki - de vrouwen woensdag uitgenodigd op de ambtswoning.

Contact met Edwin van der Sar

D66-fractievoorzitter Ilana Rooderkerk vindt dat dat niet genoeg is en gaf aan dat 'deze prachtige prestatie' breder gevierd moet worden. Tijdens de gemeenteraad van woensdag stelde zij vragen aan de burgemeester. 'Kan er een openbare huldiging komen?'

Op die vraag reageerde burgemeester Halsema enthousiast en daarnaast gaf ze aan dat al contact had opgenomen met Van der Sar. Het is nog niet bekend of het om een rondvaart of om een huldiging op bijvoorbeeld het Museumplein gaat. In de komende tijd wordt er met elkaar gesproken over de vorm van een huldiging. Duidelijk is dat de huldiging na afloop van het huidige seizoen moet gaan plaatsvinden.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.