Ajax Vrouwen winnen dankzij hattrick Leuchter van PEC Zwolle Vrouwen

door Brent Tomassen 15

De Ajax Vrouwen hebben thuis met 3-2 weten te winnen van de PEC Zwolle Vrouwen. Roméé Leuchter was opnieuw de belangrijkste speelster van het veld. De spits wist drie doelpunten te maken. Uiteindelijk moest de ploeg van Suzanne Bakker in de slotfase nog twee tegentreffers incasseren.

De openingsfase van de wedstrijd bleef zonder kansen. het duel werd na ruim twintig minuten spelen opengebroken na een goede actie van rechtsback Milicia Keijzer. De verdediger passeerde twee tegenstanders en wist Leuchter te bereiken met een handige steekpass. Leuchter bleef uiterst koel en schoof de 1-0 binnen in de verre hoek.

Even later wist de topscorer aller tijden van de Ajax Vrouwen haar tweede van de middag te maken. Een vrije trap van Sherida Spitse belandde via Nadine Noordam voor de voeten van Leuchter. Ze kapte een verdediger uit en schoot raak: 2-0. Na rust voltooide Leuchter haar hattrick door een voorzet van Chasity Grant binnen te schieten.

In de slotfase leek Ajax het wel genoeg te vinden, maar PEC Zwolle liet het er niet bij zitten en scoorde tweemaal. Eerst werd doelvrouw Regina van Eijk geklopt door een schot van afstand, vervolgens passeerde Spitse haar eigen keepster: 3-2. Echt spannend werd het desondanks niet meer, waardoor de Ajacieden zich revancheerden van de harde thuisnederlaag tegen Chelsea.