Ajax Vrouwen verliezen foutloze status na nederlaag bij FC Twente

door Cristian de Jong 14

Ajax Vrouwen hebben zondagmiddag niet weten te winnen op bezoek bij concurrent FC Twente. De Enschede gingen de Amsterdammers met 3-1 onderuit. Deze nederlaag betekent voor Ajax het eerste puntenverlies dit seizoen. FC Twente weet de foutloze status wel te behouden dankzij deze overwinning.

Ajax kwam in de eerste helft op een 1-0 achterstand. Suzanne Giesen maakte het openingsdoelpunt voor FC Twente na goed alert te zijn bij een corner. Ajax kreeg in de eerste helft nog wel de kans om vanaf elf meter op gelijke hoogte te komen. Romée Leuchter wist deze penalty echter niet te scoren.

In de tweede helft was het FC Twente dat voor de tweede keer het net wist te vinden. Caitlin Dijkstra wist van dichtbij raak te schieten. Even kwam er weer hoop voor de Amsterdammers, met nog ongeveer twintig minuten te gaan wist Leuchter haar fout van de gemiste strafschop goed te maken door de aansluitingstreffer te scoren.

Een resultaat kwam er uiteindelijk niet voor Ajax. Vlak voor tijd gooide FC Twente de wedstrijd in het slot door de 3-1 binnen de schieten. Dit betekent dat er weer geen overwinning is voor Ajax tegen concurrent FC Twente. De ploeg uit Enschede won voor de achtste keer in negen wedstrijden van de Amsterdammers. Ajax zal zich volgende week moeten herpakken tegen PEC Zwolle.