Ajax Vrouwen boeken opnieuw zeer overtuigende overwinning

door Justin Fokkens 10

De Ajax Vrouwen hebben zondagmiddag opnieuw een overtuigende zege weten te boeken. De uitwedstrijd met VV Alkmaar werd met 1-6 gewonnen. Daarmee won de ploeg van trainster Suzanne Bakker haar zesde competitiewedstrijd op rij in de Azerion Vrouwen Eredivisie.

De Amsterdammers wisten de wedstrijd al in de eerste helft te beslissen. Halverwege stonden de Ajacieden reeds op een 0-4 voorsprong. Quinty Sabajo tekende voor de openingstreffer, waarna Romée Leuchter de voorsprong verdubbelde. Sabajo kende een fantastische eerste helft, door nog voor rust haar hattrick te completeren.

In het tweede bedrijf van de wedstrijd liepen de Ajax Vrouwen uiteindelijk uit naar een 1-6 overwinning. Leuchter maakte haar tweede doelpunt van de middag, terwijl Sherida Spitse in de slotfase van het duel nog een vrije trap op prachtige wijze binnenschoot. In de tussentijd maakten de Vrouwen van VV Alkmaar de eretreffer.

Perfecte competitiestart

Door deze ruime overwinning zijn de Ajax Vrouwen nog steeds foutloos in de Azerion Eredivisie Vrouwen. Na zes wedstrijden is het zonder puntverlies, en staat het bovenaan met een indrukwekkend doelsaldo van dertig doelpunten voor en slechts vier tegen. De FC Twente Vrouwen hebben echter nog een wedstrijd tegoed en kunnen bij een overwinning op gelijke hoogte komen.