Ajax Vrouwen winnen ook topper van PSV

door Justin Fokkens 5

Bron Ajax.nl

De Ajax Vrouwen hebben zondagmiddag de topper tegen PSV weten te winnen. Op Sportpark De Toekomst werd het 1-0 voor de Amsterdammers. Daarmee beleeft het team van trainster Suzanne Bakker een foutloze seizoensstart.

De wedstrijd tegen PSV betekende op voorhand een duel tussen de nog ongeslagen thuisploeg en tevens koploper, en de nummer zes van de Azerion Eredivisie Vrouwen. In de eerste helft van de wedstrijd kwamen de Ajacieden echter nog niet tot scoren. Wel kreeg het enkele flinke kansen en had het een duidelijk veldoverwicht, maar in de rust stond een 0-0 tussenstand op het bord.

Na een kleine tien minuten in de tweede helft werd de ban uiteindelijk gebroken. Doelpuntenmachine Romée Leuchter schoot een vrije trap feilloos binnen. Daarmee tekende de aanvalsleidster van de Ajax Vrouwen voor het enige doelpunt van de wedstrijd. De PSV Vrouwen konden in het vervolg van de wedstrijd niet echt meer een vuist maken, waarmee de Ajacieden opnieuw een zege konden bijschrijven.

Foutloos

Door de overwinning kennen de Ajax Vrouwen nog steeds een foutloze competitiestart. Na acht wedstrijden is het team van Bakker nog zonder puntverlies. Volgend weekend staat er echter een heuse kraker op het programma, wanneer de Amsterdammers op bezoek gaan bij FC Twente. Laatstgenoemde is tot dusverre ook nog zonder puntverlies, waarmee beide ploegen momenteel gezamenlijk aan kop gaan.

Bij Jacks kun je nu vijftig keer je inzet terugkrijgen als Nederland van Senegal wint. Check snel hoe het werkt!

Sportbookies heeft de beste WK wedtips op een rijtje gezet!