Ajax Vrouwen verliest Supercup van FC Twente Vrouwen

door Davy Lo 20

Ajax Vrouwen verliest Supercup van FC Twente Vrouwen

door Davy Lo 20

Laatst geüpdatet

Ajax Vrouwen heeft de Super Cup finale met 3-2 verloren van FC Twente Vrouwen. De ploeg van Suzanne Bakker kende een lastige wedstrijd waarbij de ploeg twee keer knap terug van een achterstand. Bij de derde tegentreffer was Ajax helaas niet meer bij machten om een derde treffer te maken.

Het duel begon moeizaam voor de Amsterdammers. Vroeg in de wedstrijd kreeg FC Twente aanvalster Fenna Kalma de bal op een presenteerblaadje waarna zij het openingsdoelpunt produceerde. Na het doelpunt van de kersvers Oranje-international, leek de ploeg van trainer Joran Pot het heft in handen te nemen, maar dit ging niet voorspoedig. De landskampioen kreeg kansen om de score te verdubbelen, maar dit lukte niet.

Toen Ajax Vrouwen niet in de wedstrijd zaten, maakten zij toch gelijk. Een doelpunt dat heel erg leek op die van Kalma, werd binnengeschoten door Romée Leuchter. Daarna leken de Amsterdammers beter voor de dag te komen. Het was echter FC Twente aanvalster Bente Jansen met de grootste kans na de gelijkmaker.

In de tweede helft lukte het de ploeg uit Enschede toch om opnieuw op voorsprong te komen. Met een beetje geluk voorafgaand aan het doelpunt, belandde een mislukte voorzet van Marisa Olieslagers in het doel. Deze ‘gelukkige’ goal zorgde ervoor dat Ajax opnieuw op zoek moest gaan naar de gelijkmaker. Dit lukte, want dankzij een uitstekende actie van Ashleigh Weerden, kwam Ajax weer op gelijke hoogte. Het doelpunt had een speciaal tintje voor de aanvalster.

Hoewel de wedstrijd na het doelpunt van Weerden af zou stevenen op een verlenging, bleek dit toch niet het geval. Linksback Olieslagers kwam door aan de linkerkant en schoot de winnende treffer hard en hoog raak in de korte hoek. Zo begint het seizoen voor Ajax Vrouwen in mineur en hopen zij zich in de eerste wedstrijd van het nieuwe Eredivisie seizoen te herpakken tegen Fortuna Sittard thuis.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties