Ajax Vrouwen openen met zege op Excelsior; Leuchter produceert hattrick

door Jesse ter Haar 6

Bron AS

Ajax Vrouwen openen met zege op Excelsior; Leuchter produceert hattrick

door Jesse ter Haar 6

Bron AS

Laatst geüpdatet

De Ajax Vrouwen hebben de competitie geopend met een 1-3 zege op Excelsior. Het was Romée Leuchter die tijdens de seizoenopening de hoofdrol op zich nam, want de aanvaller wist een hattrick te produceren in Rotterdam.

Het betekende nieuw succes voor de Ajax Vrouwen, want eerder deze week won het al met 3-0 van Dinamo BSUPC. Door die overwinning kwam Ajax in de volgende voorronde van de UEFA Womens Champions League terecht.

Vrijdag begon de voetbalavond met een minuut stilte voor de slachtoffers en nabestaanden van de aardbevingen in Marokko en Libië. Hierna ging Ajax overtuigend van start. Al in de elfde minuut stond de voorsprong op het bord. Middels een eenvoudige kopbal zorgde Leuchter voor haar eerste goal van de wedstrijd en het seizoen.

Bijzondere goal van Ajax Vrouwen

Hiermee was het dus nog niet gedaan, want zes minuten later stond het al 0-2. Ditmaal betrof het een schot van afstand, dat uiterst precies in het doel viel. Net voor rust kwam Excelsior vervolgens terug in de wedstrijd, maar de punten kwamen niet in gevaar. In de tweede helft wist Leuchter nog op bijzondere wijze te scoren.

Ze schoot een vrije trap op de lat, waarna de keepster van de tegenpartij dacht dat de bal buiten het veld belandde en ze een nieuwe bal pakte. Uiteindelijk kwam de bal weer op de grond terecht en verdween hij - zonder aanraking van een speler - alsnog in z'n geheel over de doellijn.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.