Ajax Vrouwen plaatsen zich overtuigend voor laatste voorronde UEFA Women's Champions League

door Justin Fokkens 19

Bron AS

Ajax Vrouwen plaatsen zich overtuigend voor laatste voorronde UEFA Women's Champions League

door Justin Fokkens 19

Bron AS

Laatst geüpdatet

De Ajax Vrouwen hebben zaterdagavond de tweede voorronde van de UEFA Women's Champions League bereikt. In Moldavië wisten de Amsterdammers FC Dinamo BSUPC, afkomstig uit Wit-Rusland, met 3-0 te verslaan. Daarmee zijn de Ajacieden weer een stapje dichter bij het prestigieuze hoofdtoernooi.

Het elftal van Suzanne Bakker had in de openingsfase van de wedstrijd veel balbezit, maar kwam tot weinig uitgespeelde kansen. Na een halfuur spelen kwamen de Amsterdammers op een 0-1 voorsprong. Spits Romée Leuchter was met een kopbal trefzeker. Vlak voor rust wisten de Ajax Vrouwen deze voorsprong zelfs te verdubbelen; Aanvoerder Sherida Spitse bleef koel vanaf de strafschopstip en schoot de 0-2 tegen de touwen.

Daarmee zochten de Ajacieden met een comfortabele voorsprong de kleedkamer op. In het grootste deel van het tweede bedrijf kwamen beide ploegen niet tot grote kansen, waarmee de Ajax Vrouwen afstevenden op een goede overwinning. In de slotfase van het duel wist opnieuw Leuchter de voorsprong echter nog eens te vergroten, waarmee de eindstand van 0-3 op het bord werd gezet.

Laatste horde

Door de overwinning plaatsen de Ajax Vrouwen zich voor de tweede, en tevens laatste voorronde van de UEFA Women's Champions League. Dit seizoen volgen de Amsterdammers als regerend landskampioen het Champions Path van het toernooi en stroomden zij in de eerste voorronde in. Indien de Ajacieden ook de tweede voorronde weten te overleven, plaatsen zij zich voor het hoofdtoernooi.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.