Ajax Vrouwen kennen makkelijke avond tegen hekkensluiter Heerenveen

door Jip Jesse 9

De Ajax Vrouwen hebben woensdagavond eenvoudig gewonnen van de Heerenveen Vouwen in de Azerion Eredivisie. Het team van Suzanne Bakker wist op De Toekomst met 5-1 af te rekenen met de hekkensluiter uit Friesland.

De openingstreffer liet niet lang op zich wachten. Na dertien minuten wist Romee Leuchter een voorzet op maat van Ashley Weerden binnen te knikken. De openingstreffer stond nog maar net op het scorebord toen Danique Noordman een fout in de Friese defensie afstrafte, en daarmee de score verdubbelde.

Ajax nam na de 2-0 geen gas terug en dit leidde binnen twintig minuten tot de 3-0. Leuchter maakte gebruik van een slecht verwerkte hoekschop en tekende zo na negentien minuten spelen aan voor haar tweede van de avond. Hierna namen de Ajax Vrouwen wat gas terug. Zodoende gingen de ploegen met een 3-0 stand aan de thee.

Doelpuntrijke slotfase

Na rust trokken de Ajax Vrouwen de lijn van eind eerste helft door. Hoewel Heerenveen er niet aan te pas kwam, was de druk op het Friese doel minder groot dan in de eerste helft. Er werden wel kansen gecreëerd, maar de Ajax Vrouwen kwamen aanvankelijk niet tot scoren. Dit veranderde in de 81e minuut toen Tiny Hoekstra haar eerste van de avond binnenschoot.

In de slotfase vielen er nog twee treffers. Iris Teijema scoorde namens de Friezen, waarna Spitse middels een penalty de eindstand op het scorebord schoot. Met deze overwinning komen de Amsterdammers op negen punten achterstand op FC Twente Vrouwen. Dit weekend wordt er voor de beker tegen de vrouwen van FC Eindhoven gespeeld. Dit duel wordt zaterdag om 15.45 uur in Eindhoven afgewerkt.