Eis om alle wedstrijden in KKD en Vrouwen Eredivisie live uit te zenden ingewilligd

door Bart Veenstra 75

Bron Ajax Showtime

Eis om alle wedstrijden in KKD en Vrouwen Eredivisie live uit te zenden ingewilligd

door Bart Veenstra 75

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

De eis om alle wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie en Azerion Vrouwen Eredivisie live uit te zenden zijn ingewilligd. Hiermee komt een langgekoesterde wens van Ajax uit, zodat alle wedstrijden van Jong Ajax en de Ajax Vrouwen live te zien zijn bij ESPN. ESPN en de Eredivisie CV hebben bekendgemaakt dat alle clubs hebben getekend.

ESPN heeft nog wel een voorbereiding nodig om alle wedstrijden live uit te kunnen zenden. Wat betreft de wedstrijden van Jong Ajax zal het wellicht nog enkele weken duren voordat deze altijd live te zien zullen zijn. Het streven is wel om vanaf nu zoveel mogelijk duels in de Keuken Kampioen Divisie live uit te zenden. De wedstrijden van de Ajax Vrouwen zijn wel vanaf nu elke week live te zien.

Op het moment dat de eisen zijn ingewilligd heeft Ajax - net als alle andere clubs uit de Eredivisie ook getekend. Hiermee komt een grote wens van Ajax en zijn supporters uit. Wedstrijden van het eerste elftal worden altijd uitgezonden, maar dat geldt lang niet altijd voor de wedstrijden van Jong Ajax en de Ajax Vrouwen.

Zo zijn de wedstrijden van Jong Ajax vaak alleen te volgen via een schakelkanaal of soms helemaal niet. Zo speelde Jong Ajax maandagavond nog tegen Jong FC Utrecht, maar werd dit duel niet live uitgezonden door ESPN en was er ook geen schakelkanaal. De fans van Ajax moeten het dan ook vaak doen met een samenvatting van de wedstrijd.

Reactie Keuken Kampioen Divisie

De Keuken Kampioen Divisie laat weten dat er vanaf komend weekend zoveel mogelijk wedstrijden van de competitie worden uitgezonden op ESPN of op ESPN Watch. Marc Boele, de CEO van de Keuken Kampioen Divisie, reageert als volgt: 'Het is erg mooi dat we in het huidige seizoen nog zoveel mogelijk wedstrijden kunnen bekijken op ESPN of op ESPN Watch.'

In het komende weekend worden alle wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie live uitgezonden. 'Omdat het echter niet mogelijk is gebleken om in het restant van dit seizoen structureel spreiding aan te brengen in de speeldagen en aftraptijden van de Keuken Kampioen Divisie, kan het voorkomen dat er op een speeldag één of twee wedstrijden niet live uitgezonden kunnen worden', schrijft de competitie. 'Een juiste spreiding is dan nodig om het productioneel en organisatorisch mogelijk te maken. ESPN blijft in gesprek met de clubs, Coöperatie Eerste Divisie en de KNVB om dit op weg naar volgend seizoen opnieuw te bekijken en te realiseren.'

Bart Veenstra (X: @Bart_Veenstra | e-mail: b.veenstra@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.