Ajax Vrouwen boeken zakelijke overwinning in Utrecht

door Jon van Dam 8

De Ajax Vrouwen hebben de uitwedstrijd tegen FC Utrecht in de Azerion Vrouwen Eredivisie gewonnen. In Stadion Galgenwaard werd het 0-2 in het voordeel van de nummer twee van de ranglijst. Nadine Noordam en Romée Leuchter zorgden voor de doelpunten.

De Ajax Vrouwen kende in de Domstad een lastige middag. Tegenstander FC Utrecht maakte het de dames van Ajax moeilijk, al kwam de thuisploeg niet echt tot grote kansen. Beide ploegen zochten de kleedkamers op bij een ruststand van 0-0.

Na rust maakten de Ajax Vrouwen al snel een doelpunt. Na een klein uur spelen schoot Noordam een afgeslagen voorzet knap binnen. Het lukte de ploeg van trainster Suzanne Bakker niet om snel voor de beslissing te zorgen. Pas in de 94e minuut werd de zege veiliggesteld. Spits Romée Leuchter bepaalde de eindstand op 0-2.

Door de overwinning verkleinen de Ajax Vrouwen de achterstand op FC Twente - in ieder geval voor even - naar drie punten. De Tukkers komen later op de zondag nog in actie tegen PSV. De Ajax Vrouwen kunnen nu toeleven naar donderdag, als de kwartfinale van het bekertoernooi op het programma staat. Tegenstander is dan Jong Ajax Vrouwen.