Ajax Vrouwen boeken ruime 0-3 zege op bezoek bij koploper FC Twente

door Brent Tomassen 14

Ajax Vrouwen boeken ruime 0-3 zege op bezoek bij koploper FC Twente

door Brent Tomassen 14

De Ajax Vrouwen hebben de topper tegen FC Twente met 0-3 gewonnen. In Enschede wilde de landskampioen van de Azerion Vrouwen Eredivisie het gat met de huidige koploper verkleinen tot zes punten en dat lukte. Roméé Leuchter, Nadine Noordam en Jonna van de Velde zorgden voor de treffers.

FC Twente had in de openingsfase het overwicht en kregen onder meer via oud-Ajacied Caitlin Dijkstra een grote kans om de score te openen. Haar kopbal belandde via keepster Regina van Eijk op de lat. Aan de andere kant was het wel meteen raak. Leuchter werd bereikt met een lange bal van Isa Kardinaal en rondde beheerst af in de verre hoek: 0-1.

Niet veel later verdubbelde Noordam de score. Leuchter probeerde het met een kopbal, zag deze nog uiteenspatten op de lat, maar vervolgens was Noordam er als de kippen bij om de tweede treffer voor haar ploeg binnen te tikken. Zodoende konden de Ajax Vrouwen met een comfortabele 0-2 voorsprond de kleedkamer opzoeken.

Na rust bracht coach Suzanne Bakker een aantal verse krachten om zo de overwinning veilig te stellen. Een kwartier voor tijd zorgden twee van deze invalsters voor de 0-3. Lotte Keukelaar kreeg veel vrijheid in de tegenstoot en bereikte Van de Velde, die niet twijfelde en de verre hoek vond. Volgende week spelen de Ajax Vrouwen op bezoek bij FC Utrecht.

Heb je al een TV-aanbieder voor het F1-seizoen van 2024? Bekijk de opties hier. Of bestel rechtstreeks bij Viaplay of F1TV.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.