Ajax Vrouwen bereiken kwartfinale beker na negenklapper

door Brent Tomassen 5

De Ajax Vrouwen hebben de kwartfinale van het bekertoernooi bereikt ten koste van FC Eindhoven. In Noord-Brabant scoorde de ploeg van Suzanne Bakker en lustig op los. De teller bleef tegen de topklasser uiteindelijk stokken bij de stand van 0-9.

De Amsterdammers kwamen in de 21e minuut op voorsprong via Quinty Sabajo. De middenvelder scoorde nadat Romée Leuchter de doelvrouw omspeelde en de bal goed voorgaf. Tien minuten later verdubbelde Jonna van de Velde de voorsprong na een fraai stiftje. Op slag van rust werd het 0-3 via een kopbal van linksbuiten Tiny Hoekstra.

In de tweede helft ging het hard. Nadine Noordam zorgde voor de 0-4 binnen het uur. Tien minuten later was ook Daliyah de Klonoia trefzeker. Via Leuchter en opnieuw Noordam werd de stand opgekrikt naar 0-7. Ook Sabajo en invaller Bente Jansen waren goed voor een treffer na rust. In de laatste minuten kon Leuchter vanaf de stip zorgen voor dubbele cijfers, maar de spits zag haar inzet gekeerd worden.

0-1 Quinty Sabajo (21')
0-2 Jonna van de Velde (32')
0-3 Tiny Hoekstra (45')
0-4 Nadine Noordam (59')
0-5 Daliyah de Klonia (69')
0-6 Romée Leuchter (72')
0-7 Nadine Noordam (74')
0-8 Quinty Sabajo (76')