Ajax Vrouwen beginnen nieuw seizoen met monsterzege op Excelsior

door Jesse ter Haar 5

De Ajax Vrouwen zijn het nieuwe seizoen begonnen met een monsterzege op bezoek bij Excelsior. De Eredivisie Vrouwen ging vrijdag weer van start en dat leverde een 1-7 zege op. Het zou de dag van Nikita Tromp worden.

Toch was het iemand anders die de score wist te openen. Victoria Pelova, international van het Nederlands elftal, wist het net al binnen tien minuten te vinden en haar ploeg op 0-1 te zetten. Het volgende doelpunt viel na een klein halfuur, toen het Romée Leuchter was die doeltrof. Quinty Sabajo zorgde vervolgens voor de 0-3 ruststand.

Het volgende doelpunt kwam nog altijd niet van Tromp. Het was immers Chasity Grant die de vierde Ajax-treffer maakte. Hierna scoorde Tromp in de 63ste minuut haar eerste treffer van de avond.

Tien minuten daarna deed Excelsior dan eindelijk iets terug. Het was Daniëlle Noordermeer die de 1-5 op het scorebord zette. Het slotakkoord was voor Tromp, die binnen zeven minuten twee keer scoorde. Met goals in de 79ste en 86ste minuut zorgde zij voor de 1-7 eindstand.

Bookmaker: Dortmund favoriet voor groepswinst, Ajax tweede