'Ajax ving bot bij sc Heerenveen; Amsterdammers wilden Kuperus als keeperstrainer'

door Bart Veenstra 27

Bron Leeuwarder Courant

'Ajax ving bot bij sc Heerenveen; Amsterdammers wilden Kuperus als keeperstrainer'

door Bart Veenstra 27

Bron Leeuwarder Courant

Laatst geüpdatet

Ajax heeft vorige week een poging gewaagd om Harmen Kuperus over te nemen van sc Heerenveen. De Amsterdammers waren na het vertrek van Jelle ten Rouwelaar op zoek naar een nieuwe keeperstrainer en vonden die uiteindelijk in de naam van Jarkko Tuomisto.

Bestel het nieuwe Ajax-thuisshirt in de Ajaxshop!

Sander de Vries, journalist van de Leeuwarder Courant, komt woensdag met opmerkelijk nieuws. Ajax had zich namelijk bij Kuperus gemeld met de vraag of hij keeperstrainer wilde worden bij de club. Ferry de Haan, algemeen directeur van sc Heerenveen, laat weten dat Kuperus heeft bedankt voor de klus in Amsterdam. 'Harmen is nog maar net bij ons begonnen en wil graag bij sc Heerenveen blijven.'

Waar Kuperus dus trouw blijft aan de club waar hij net begonnen is, gold dat niet voor Ten Rouwelaar. Laatstgenoemde was nog maar twee weken keeperstrainer van Ajax toen bekend werd dat hij de overstap ging maken naar Manchester United. Bij die club komt hij in de staf van voormalig Ajax-trainer Erik ten Hag terecht.

Ajax heeft nu een Finse keeperstrainer

Met Tuomisto heeft Ajax een Finse keeperstrainer binnenboord gehaald, al heeft de club er nog geen officiële mededelingen (ook niet over het vertrek van Ten Rouwelaar) over gedaan. Hij kent trainer Francesco Farioli van eerdere gezamenlijke periodes bij OGC Nice, Alanyaspor en Fatih Karagümrük. Overigens was Farioli in het verleden zelf ook keeperstrainer.

Farioli heeft zodoende nog meer bekenden in zijn technische staf van Ajax. Daniele Cavalletto (assistent), Felipe Sanchez Mateos (assistent), Callum Walsh (performance-trainer) en Osman Kul (video-analist) komen allen uit de koker van Farioli. Met Dave Vos (assistent) en Alessandro Schoenmaker (performance-trainer) kent de staf van Ajax ook twee leden die al langer rondlopen in Amsterdam.

Met Diant Ramaj, Remko Pasveer, Gerónimo Rulli en Jay Gorter heeft Ajax vier keepers in de A-selectie. Vanuit Jong Ajax klopt onder meer Charlie Setford op de deur. Het ligt in de lijn der verwachting dat een of meerdere keepers Ajax deze zomer gaat verlaten.

Verdien 50 keer je inzet als Nederland van Engeland wint! Alleen voor nieuwe spelers. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.