'Ajax trekt Tuomista aan als vervanger van keeperstrainer Ten Rouwelaar'

door Jesse ter Haar 319

Bron Voetbal International

'Ajax trekt Tuomista aan als vervanger van keeperstrainer Ten Rouwelaar'

door Jesse ter Haar 319

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Ajax neemt Jarkko Tuomisto aan als vervanger van keeperstrainer Jelle ten Rouwelaar, zo weet Voetbal International te melden. De 48-jarige keeperstrainer voegt zich bij de technische staf van hoofdtrainer Francesco Farioli en dat betekent een weerzien tussen twee bekenden van elkaar.

Bestel het nieuwe Ajax-thuisshirt in de Ajaxshop!

Het is opvallend te noemen dat Ajax opnieuw een keeperstrainer nodig heeft. Halverwege mei kwam het eerste bericht dat Ten Rouwelaar over zou komen van Burnley en bij Ajax aan de slag zou gaan. De oud-goalie werd de vervanger van keeperstrainer Anton Scheutjens, die al enige tijd ziek thuis zat. Ten Rouwelaar sloot aan in Amsterdam en werkte al trainingen met de keepers van Ajax af, maar slechts enkele weken later besloot hij de recordkampioen van Nederland alweer achter zich te laten en een avontuur aan te gaan bij Manchester United.

In Amsterdam werkte Ten Rouwelaar al samen met onder meer Diant Ramaj, die erg te spreken was over de trainingsmethode van de trainer. 'Ik heb hem vorige week voor het eerst ontmoet. We zitten op één lijn en ik denk dat het in de toekomst nog vertrouwder zal worden. Hij wil veel stress in mijn hoofd opwekken tijdens de trainingen. Dat is een belangrijk onderdeel van de wedstrijd, omdat je als keeper altijd scherp moet zijn. Hij creëert stress tijdens de training zodat ik leer om gefocust te blijven', legde de Duitse doelverdediger recent uit.

Enkele dagen later was het dus alweer gedaan met het dienstverband van Ten Rouwelaar bij Ajax. Erik ten Hag klopte bij hem aan om keeperstrainer van Manchester United te worden en al snel leek dat op slecht nieuws voor de club uit Amsterdam. Ten Rouwelaar zelf immers, liet al snel doorschemeren een overstap naar Manchester wel te zien zitten. Zelfs wanneer hij zijn loyaliteit aan zijn werkgever Ajax daarvoor na slechts weken alweer moest verbreken. Voor Ajax gold daarna 'graag of niet', waarna de club naar verluidt 100.000 euro ontving vanuit Engeland.

Erik Heijblok werd tijdelijk naar voren geschoven als keeperstrainer, maar daar komt dus al snel weer een einde aan. Farioli haalt met Tuomisto een oude bekende naar Ajax, want hij werkte al samen met de Fin bij OGC Nice, Alanyaspor en Fatih Karagümrük. Hij wordt de eerste keeperstrainer van de Amsterdammers, waardoor er voor Heijblok niets anders op zit dan weer een stapje terug te doen.

Technische staf Ajax

In totaal heeft Farioli nu vijf stafleden met zich meegenomen naar Amsterdam. Eerder sloten assistent-trainers Daniele Cavalletto en Felipe Sanchez Mateos zich immers al aan bij de technische staf van de Italiaan, terwijl ook een fysieke trainer en een videoanalist Farioli volgden. Tuomisto moet dus de volgende worden die de oefenmeester volgt. Hij staat nu nog onder contract bij OGC Nice en dus moet Ajax hem zien los te weken uit Frankrijk.

Zet nu in op de EK-wedstrijden! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.