'Ajax verlangt ook voor Álvarez zo'n vijftig miljoen euro'

door Bart Veenstra 299

Bron Sky Sport Deutschland

'Ajax verlangt ook voor Álvarez zo'n vijftig miljoen euro'

door Bart Veenstra 299

Bron Sky Sport Deutschland

Laatst geüpdatet

Ajax verlangt voor Edson Álvarez in de komende transferperiode een transfersom van ongeveer vijftig miljoen euro. Dat meldt Florian Plettenberg, journalist van Sky Sport Deutschland, via Twitter.

Voor Álvarez is volop interesse, zo weet Plettenberg. Daarbij zou Ajax op de hoogte zijn van de interesse van 'vele' topclubs. Om welke clubs het gaat, is niet bekend. In de afgelopen zomer probeerde Chelsea Álvarez in de slotfase van de transferperiode naar Londen te halen, maar Ajax liet hem toen niet meer gaan. Dit omdat er al vele basisspelers waren vertrokken.

Vergelijkbare situatie met Timber

De situatie voor Álvarez lijkt zodoende op die van Jurriën Timber. Ook aan hem hangt een prijskaartje van zo'n vijftig miljoen euro. Ajax heeft het liefst dat beide spelers blijven, omdat zij worden gezien als sleutelspelers. Een transfer valt echter niet uit te sluiten, aangezien iedere speler zijn prijs heeft.

Eerder meldde het Algemeen Dagblad dat Ajax op zoek is naar twee nieuwe middenvelders. Daarbij zou de club er voorzichtig vanuit gaan dat spelers als Álvarez en Mohammed Kudus vermoedelijk vertrekken.

Álvarez is alweer bezig aan zijn vierde seizoen bij Ajax. De Mexicaan werd twee keer landskampioen (2021 en 2022), terwijl hij in 2020 (het afgebroken coronaseizoen) de eerste plaats met de Amsterdamse club mocht 'vieren'. Dit seizoen zit er een nieuwe landstitel er niet in voor Álvarez en zijn teamgenoten bij Ajax. De Amsterdammers mogen nog wel altijd hopen op de tweede plaats, waardoor Champions League-voetbal in het komende seizoen nog altijd niet uitgesloten is.

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.