'Ajax verkent onder meer Zuid-Amerikaanse markt in zoektocht naar nieuwe rechtsbuiten'

door Jesse ter Haar 188

Bron Voetbal International

'Ajax verkent onder meer Zuid-Amerikaanse markt in zoektocht naar nieuwe rechtsbuiten'

door Jesse ter Haar 188

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Ajax heeft Jeffrey de Lange nog altijd in beeld als potentiële versterking voor het keepersgilde, zo schrijft Voetbal International. Dat niet alleen, ook verkent de club onder andere de Zuid-Amerikaanse markt om een rechtsbuiten te strikken en zo zijn er nog meer keuzes te maken op transfer- en contractgebied.

Bestel het nieuwe Ajax-uitshirt in de Ajaxshop!

In het doel lijkt er geen enkele twijfel over de rol van Diant Ramaj voor komend seizoen. Wat daarachter gebeurt, is echter nog de vraag. Gerónimo Rulli wenst niet nog een seizoen op de bank te zitten. Mocht hij vertrekken, dan komt De Lange - die al eerder werd genoemd - in beeld. 'De 26-jarige doelman, die zijn opleiding genoot op De Toekomst, heeft een topseizoen achter de rug bij Go Ahead Eagles. Daar ligt De Lange nog twee jaar vast en dus zullen de Deventenaren hem niet zomaar laten gaan.'

Verder zijn de Amsterdammers al enige tijd op zoek naar een geschikte rechtsbuiten. Omari Hutchinson was in beeld, maar Ajax slaagde er niet in hem te huren van Chelsea. 'Ook Bertrand Traoré en Oguz Aydin waren thema’s bij Ajax. Traoré bleek te duur en ook Aydin, die in Turkije al onder Farioli werkte, komt niet', zo is te lezen. Ondertussen verkent Ajax onder meer de Zuid-Amerikaanse markt voor een nieuwe rechtervleugelaanvaller, terwijl Steven Bergwijn juist zou kunnen vertrekken. Hij zou de club de financiële ruimte kunnen bieden om iets te kunnen op de transfermarkt.

Het afgelopen seizoen ontbrak het aan verdedigende stabiliteit bij Ajax en ook dat hoopt men te herstellen. Het doel is om daarvoor ervaren, Nederlandse spelers aan te trekken en daarvoor was Philippe Sandler en is nog altijd Pablo Rosario in beeld. Francesco Farioli hoopt laatstgenoemde, met wie hij samenwerkte bij OGC Nice, nog altijd te mogen verwelkomen in Amsterdam, de stad waarin hij als jeugdspeler ooit zijn wedstrijden speelde.

Situatie Henderson

Op het middenveld is het nog de vraag wat er gebeurt met Jordan Henderson. Tegen het einde van vorig seizoen liet de middenvelder zijn twijfels blijken over de gang van zaken bij Ajax en leek hij een vertrek niet uit te sluiten. Inmiddels is het al enige tijd stil rond de voormalig Champions League-winnaar, maar de club zou willen meedenken als zich een goede kans voordoet voor de Engelsman. Vooral in het salarisbudget zou dat Ajax ruimte bieden om een slag te slaan op de transfermarkt.

'Vos maakt tot nu toe een goede indruk op Farioli en het ligt dus niet in de lijn der verwachting dat hij weg moet', is verder te lezen. 'Van den Boomen zal zijn toekomst bij Ajax af laten hangen van het perspectief onder Farioli. De middenvelder viel vorig seizoen tussen wal en schip en zou zich graag revancheren, maar voelt er niet veel voor om nog zo’n jaar mee te maken. Bij Mannsverk en met name Tahirovic is het afwachten welke clubs er aankloppen in de Johan Cruijff Arena. Voor Fitz-Jim lijkt het sowieso einde verhaal bij Ajax.'

Weghorst in de wachtkamer

Dan is er de spitspositie, waarvoor Ajax nog altijd Brian Brobbey en Chuba Akpom in huis heeft. Brobbey is echter met het Nederlands elftal op het EK en dus zijn de ogen gericht op Akpom. Daarnaast is Wout Weghorst in beeld om naar Amsterdam te komen, maar ook hij is actief op het EK en dus is Akpom vooralsnog de enige spits van Ajax. De club zou dan ook pas na de Europese voorrondes willen meewerken aan een vertrek van de aanvaller. Ondertussen zit Weghorst in de wachtkamer en is het de vraag hoe lang hij daar wil blijven zitten.

Op contractgebied valt vooral de situatie van Devyne Rensch in het oog. De club wil zijn rechtsback graag langer vastleggen, maar slaagde daar nog niet in. Verder zou rechtsback Anton Gaaei op de nominatie staan om te vertrekken, terwijl ook Jakov Medic niet zeker is van zijn plek. 'Maar Medic maakt een sterke indruk tijdens de voorbereiding en hoeft niet ten koste van alles weg.'

Zet nu in op de EK-wedstrijden! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.