Ajax trainde niet op penalty's in aanloop naar bekerfinale: 'Het blijft een loterij'

door Gino Haverkamp 136

Bron NU.nl

Ajax trainde niet op penalty's in aanloop naar bekerfinale: 'Het blijft een loterij'

door Gino Haverkamp 136

Bron NU.nl

Laatst geüpdatet

Ajax heeft voorafgaand aan de bekerfinale tegen PSV niet geoefend op penalty's, zo geeft trainer John Heitinga aan op de persconferentie na afloop van de na strafschoppen verloren wedstrijd. Namens de Amsterdammers misten Edson Álvarez, Brian Brobbey en Jurriën Timber vanaf elf meter.

Heitinga heeft geen spijt van de beslissing om niet op strafschoppen te oefenen in aanloop naar de finale. 'Waarom niet? Heel veel jonge jongens met potentie zijn het veld ingekomen. We hadden wel een lijstje, maar een aantal nemers was gewisseld omdat ze erdoorheen zaten. Het blijft een loterij', citeert NU.nl hem.

Brobbey was de tweede penaltynemer bij Ajax en schoot metershoog over. Tijdens de reguliere wedstrijd miste hij ook enkele grote kansen, maar volgens Heitinga was dat geen reden om hem te passeren bij de penaltyreeks. 'Brian is een heel goede penaltynemer', vindt hij.

PSV daarentegen trainde wél op strafschoppen, al misten de Eindhovenaren ook twee keer. Dat deed trainer Ruud van Nistelrooy op trainingen en met behulp van data-analisten. 'Ook heb ik zaken uit eigen ervaring gedeeld. We hebben geoefend. Dat is nooit hetzelfde als op het moment zelf, maar we hebben het allemaal wel meegenomen.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.