Ajax-talent Vink (16) staat voor rentree na kuitbeenbreuk

door Thijs Zwagerman 8

Bron Ajax Showtime

Ajax-talent Vink (16) staat voor rentree na kuitbeenbreuk

door Thijs Zwagerman 8

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Skye Vink maakt dit weekend na maandenlange afwezigheid zijn rentree. Het grote Ajax-talent brak afgelopen december zijn kuitbeen in een wedstrijd tegen Feyenoord, maar revalideerde de afgelopen maanden succesvol en is nu weer in staat om wedstrijden te spelen.

Het was begin december een akelig beeld tijdens de mini-Klassieker tussen de Onder 18-teams van Ajax en Feyenoord. Op het hoofdveld van De Toekomst bleef Vink kermend van de pijn liggen nadat hij hard, maar ongelukkig in aanraking kwam met een Feyenoorder. De jonge Ajacied moest per brancard het veld verlaten, waarna in het ziekenhuis een kuitbeenbreuk werd geconstateerd.

Wat volgde was een maandenlange revalidatie. Lange tijd zag het ernaar uit dat het seizoen van Vink vroegtijdig ten einde was, maar de aanvaller herstelde voorspoedig en kan nu in de laatste weken van het huidige seizoen dus nog wat wedstrijden spelen. Mogelijk krijgt zijn seizoen ook nog een fraai slot als de Ajacied volgende week wordt opgenomen in de definitieve EK-selectie van Oranje O17.

Rentree bij Ajax O17

Zaterdag maakt Vink zijn rentree voor Ajax O17. Normaliter behoort de spits tot de selectie van Ajax O18, maar vanwege zijn leeftijd mag hij ook nog in de O17 uitkomen. Met de ploeg van trainer Yuri Rose gaat Vink op bezoek bij PSV O17. Het worden zijn eerste officiële speelminuten sinds 3 december vorig jaar.

Thijs Zwagerman (Twitter: @ThijsZwagerman | e-mail: t.zwagerman@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.