Ajax O17 verslaat leeftijdsgenoten USV Hercules en plaatst zich voor bekerfinale

door Bram Bark 7

Bron Ajax Showtime

Ajax O17 verslaat leeftijdsgenoten USV Hercules en plaatst zich voor bekerfinale

door Bram Bark 7

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Ajax O17 heeft zich geplaatst voor de finale van de beker. De Amsterdammers wonnen zondag met 0-3 op bezoek bij vierde divisionist USV Hercules. En dus heeft Ajax eind mei de mogelijkheid om na de winst van de Future Cup een tweede prijs toe te voegen aan het seizoenstotaal.

Foto: Alex Festen

Het duurde tot diep in de blessuretijd van de eerste helft voordat Ajax de ban wist te breken in Utrecht. Jahyendrow Amour opende de score. In het tweede bedrijf duurde het opnieuw lang voordat Ajax scoorde. Na 88 minuten verdubbelde Jonas Veltman de voorsprong en in de blessuretijd zette Emre Ünüvar de eindstand op het scorebord. De overwinning is goed voor een plek in de finale. Die finale wordt eind mei gespeeld op Sportpark de Toekomst. Zaterdag 11 mei vechten ADO Den Haag en AZ om de tegenstander te worden van Ajax in de eindstrijd.

Veel spelers uit Ajax O17 hebben zware weken achter de rug. Het team kende zes internationals van Nederland O17 die in de week voor de Future Cup drie EK-kwalificatiewedstrijden in Finland speelden. De basisopstelling tegen Hercules zag er dan ook wat anders uit dan doorgaans. Bendeguz Kovacs startte in de punt van de aanval, waardoor Ünüvar begon als aanvallende middenvelder. Verder ontbrak aanvoerder Mylo van der Lans in de wedstrijdselectie - al was hij wel aandachtig toeschouwer - en stond Jinairo Johnson, die in 2024 voornamelijk voor Ajax O18 uitkomt, in de basis. Ajax O16-aanvoerder Levi Acheampong, die op de Future Cup debuteerde voor Ajax O17, kreeg opnieuw minuten van trainer Michael Lamey.

Opstelling Ajax:

Van der Velde; Bergtop, Beekman, Amour (Bouwman 75'), Pereira da Gama; Johnson (Luijer 46'), Ünüvar, Steur (Enoh 88'); Abildgaard (Acheampong 62') Kovacs (Veltman 75'), Mechrouh (Messori 46').

Wissels Ajax:

El Hani, Bouwman, Luijer, Enoh, Acheampong, Veltman, Messori.

Doelpunten:

0-1 Jahyendrow Amour (45+4')
0-2 Jonas Veltman (88')
0-3 Emre Ünüvar (90+4')

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.