'Ajax lijkt geen rekening te houden met vervroegde komst Kroes'

door Jesse ter Haar 108

Bron Algemeen Dagblad

'Ajax lijkt geen rekening te houden met vervroegde komst Kroes'

door Jesse ter Haar 108

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

Ajax lijkt niet bezig om Alex Kroes alsnog eerder dan maart naar de club te halen, zo schrijft het Algemeen Dagblad. Er zijn afspraken gemaakt met AZ en bovendien zet Kroes zelf ook in op een ingangsdatum medio maart.

'Wie denkt dat Ajax werk maakt van een vervroegde aanstelling van Kroes om orde in de chaos te scheppen, heeft het mis', zo valt te lezen. De afspraken tussen Ajax en AZ zijn duidelijk en dus weet Kroes waar hij aan toe is. Begin 2024 gaat hij dan ook eerst nog op wereldreis. Tussen nu en het moment dat Kroes in dienst treedt bij Ajax, speelt AZ dan ook geen rol meer.

Die club hoopte middels het concurrentiebeding in het contract van Kroes andere afspraken met Ajax af te dwingen. AZ zette niet in op miljoenen, maar stelde 'een pakket aan toekomstige afspraken tussen beide clubs als eis'. Daarmee hoopte men onder andere dat Ajax in de toekomst niet zomaar meer personeel van AZ zou kunnen weghalen. De Amsterdammers gingen niet op het voorstel in en dus moest er een overgangsdatum voor Kroes worden vastgesteld. Dat werd dus medio maart. 'Momenteel wijst niets erop dat Ajax zich alsnog bij AZ meldt om Kroes eerder te laten beginnen als de langverwachte opvolger van de begin juni opgestapte Edwin van der Sar.'

Ondertussen krijgt Ajax na het vertrek van Sven Mislintat opnieuw te maken met een machtsvacuüm. Jan van Halst is de enige man in de directie met een voetbalachtergrond en dus moet hij het gat dat Mislintat heeft achtergelaten zien op te vangen. Officieel mag Kroes zich namelijk nog niet bemoeien met de beleidsvoering van Ajax. Het AD neemt daarom aan dat de club voor de winterse transferperiode voor een interne oplossing gaat. 'Daar broedt de directie de komende weken op.'

Technische leiding Ajax

Erg veel keuzes zijn er momenteel niet binnen de club. Klaas-Jan Huntelaar loopt in een technische rol rond binnen de club, maar richt zich met name op de jeugd. Verder kwam Kelvin de Lang van Manchester City over als hoofdscout. Hij heeft naar verluidt 'een aardige indruk' achtergelaten sinds zijn komst. Het lijkt dan ook voor de hand te liggen dat één van beide heren - of Huntelaar en De Lang samen - het technisch beleid in handen neemt totdat Kroes aansluit bij Ajax.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.