'Ajax laat wederom oog vallen op Van den Berg; ook interesse vanuit Premier League en Bundesliga'

door Cristian de Jong 155

Bron The Athletic

'Ajax laat wederom oog vallen op Van den Berg; ook interesse vanuit Premier League en Bundesliga'

door Cristian de Jong 155

Bron The Athletic

Laatst geüpdatet

Ajax zou wederom interesse hebben in Liverpool-verdediger Sepp van den Berg, zo laat The Athletic blijken. De Amsterdammers zijn echter niet de enige die belangstelling tonen in de Nederlander. Van den Berg kan genieten van interesse uit heel Europa, na een goed seizoen op huurbasis te hebben gedraaid bij Mainz 05.

Van den Berg staat nog onder contract bij grootmacht Liverpool. De Engelsen hebben een prijskaartje van twintig miljoen pond aan de Nederlander gehangen. Liverpool zal echter pas duidelijkheid geven over zijn toekomst nadat hij in het voorseizoen is beoordeeld door nieuwbakken hoofdtrainer Arne Slot.

Meerdere clubs geïnteresseerd in Van den Berg

Interesse in de verdediger is er in ieder geval genoeg. Zo wil Mainz 05, de ploeg waar Van den Berg dit seizoen op huurbasis voor speelde, de Nederlander maar wat graag behouden voor het aankomende seizoen. De Duitsers lijken dit financieel echter niet te kunnen realiseren. Daarnaast lijkt Wolfsburg ook een mogelijke kanshebber op de handtekening van Van den Berg.

Vanuit de Premier League is er ook interesse. Brentford en het recent gepromoveerde Southampton zouden Van den Berg ook op hun lijstje hebben staan. The Athletic schrijft vervolgens dat Ajax dus ook nog altijd belangstelling heeft in de diensten van de oud-speler van PEC Zwolle.

Ajax hadden eerder al plannen de verdediger naar Amsterdam te halen, maar toen verkoos Van den Berg een avontuur in de Bundesliga boven een transfer naar de Nederlandse hoofdstad. Bij Mainz 05 speelde de 22-jarige Van den Berg een belangrijke rol in de strijd om lijfsbehoud. De verdediger kwam in het gehele seizoen 33 keer in actie voor de Duitsers in de Bundesliga. Voor zijn periode bij Mainz kwam Van den Berg al op huurbasis uit voor Preston North End en Schalke 04. De Nederlander speelde tot nu toe vier officiële duels voor Liverpool.

Meld je hier aan voor de EK-poule van Ajax Showtime en win mooie prijzen!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.